Μόλις σήμερα γύρισε πίσω στα καθήκοντά της, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, έξι εβδομάδες μετά την γέννηση του πρώτου της παιδιού.
Η 38χρονη είναι μόλις η δεύτερη εκλεγμένη ηγέτιδα που γεννά στο διάστημα της θητείας της μετά την πρωθυπουργό του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο το 1990.
«Καθημερινά ανησυχώ για τον θηλασμό, τον ύπνο και τις πάνες», δήλωσε η Άρντερν σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο Television New Zealand. «Μάλλον είμαι μεταξύ των πρώτων που κάνουν κάτι που δεν γίνεται συχνά, όμως κάποια ημέρα θα θεωρείται φυσιολογικό», πρόσθεσε.
Το Σάββατο η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός ανήρτησε στο Facebook ένα βίντεο στο οποίο περιέγραφε τι σκοπεύει να κάνει την πρώτη της εβδομάδα που θα επιστρέψει στα καθήκοντά της. Εξάλλου στη διάρκεια της απουσίας της συνέχισε να διαβάζει τα πρακτικά των υπουργικών συμβουλίων, ενώ την συμβουλεύονταν για σημαντικά ζητήματα.
Η Άρντερν γέννησε ένα κοριτσάκι, τη Νίβι Τε Αρόχα, στις 21 Ιουνίου, τέσσερις ημέρες μετά την εκτιμώμενη ημερομηνία του τοκετού της.
Το κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας έχει προσπαθήσει να γίνει πιο φιλικό στα μωρά τους τελευταίους μήνες κι έτσι η κόρη της Άρντερν θα μπορεί να βρίσκεται στην αγκαλιά της μητέρας της στη διάρκεια των συνεδριάσεων και να κολυμπά στην πισίνα μαζί με τα μωρά των άλλων βουλευτών.
Η εκπληκτική άνοδος της Άρντερν η οποία έγινε η νεότερη πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας και το γεγονός ότι είναι μόλις η τρίτη γυναίκα που αναλαμβάνει τον θώκο στη χώρα οδήγησε στην «Τζασιντο-μανία», ενώ η δημοτικότητά της βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό.
«Ήταν οι πιο γρήγορες έξι εβδομάδες της ζωής μου (…) όμως είναι υπέροχα», τόνισε.
Η Άρντερν θα επιστρέψει στην πρωτεύουσα Ουέλινγκτον από το σπίτι της στο Όκλαντ το Σάββατο. Ο σύντροφός της Κλαρκ Γκέιφορντ, που παρουσιάζει μια τηλεοπτική εκπομπή για το ψάρεμα θα είναι ο βασικός φροντιστής του μωρού όταν η Τζασίντα επιστρέψει στο κοινοβούλιο την Τρίτη, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.
Όπως έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις της η Άρντερν, η Νίβι θα ταξιδεύει μαζί της προς το παρόν καθώς θηλάζει και θα την συνοδεύσει και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ.