Καμία σκέψη για εκλογές δεν υπάρχει, όπως διεμήνυσε σε συνέντευξη του ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας το βράδυ στο Mega Channel. Αναφορικά με την διαπραγμάτευση σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία ένσταση στο βασικό πλαίσιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει καμία "γραμμή υποχώρησης" από μεριάς της κυβέρνησης.
Ερωτώμενος για το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί και τις σφοδρές αντιδράσεις κοινωνικών και επιστημονικών ομάδων της χώρας σημείωσε πως πρέπει να δούμε συγκεκριμένες παραμέτρους και να αποφύγουμε ακραίες ρυθμίσεις. Σαν κοινωνία πρέπει να βάλουμε το δάχτυλο στην πληγή. Με όρους αλληλεγγύης μεταξύ γενεών αλλά και εντός της ίδιας γενιάς πρέπει να άρουμε τις αδικίες.
Από την πλευρά του αποδοκίμασε όποιους χαρακτηρισμούς μπορεί να είδαν των φως της δημοσιότητας περί "φοροφυγάδων" κλπ για την ομάδα των αγροτών, σημειώνοντας πως δεν είναι όλοι υποκινούμενοι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αυτομάτως είναι δίκαια και τα αιτήματα τους.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε και το φλέγον ζήτημα της άδειας των τηλεοπτικών συχνοτήτων, με τον κ. Παππά να υπεραμύνεται των κυβερνητικών θέσεων για 4 άδειες και στο πλαίσιο της βιωσιμότητας των καναλιών. Επιτέθηκε μάλιστα και στην Νέα Δημοκρατία για το γεγονός, όπως είπε, ότι δεν θέλει πραγματικά να γίνει ο διαγωνισμός κάνοντας λόγο πως παρά της υποχωρήσεις της κυβέρνησης (π.χ αύξηση των μελών στο ΕΣΡ από 7 σε 9) παρεμποδίζει την διαδικασία.
Σε ερώτημα για το αν η DIGEA που θεωρεί πως "χωρούν" στην αγορά περισσότερες συχνότητες -συναρτήσει και των ευρωπαϊκών κανόνων- θα μπορεί να μοιράσει συχνότητες σε Βουλγαρία ή Τουρκία, ο κ. Παππάς σημείωσε πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, ενώ σημείωσε πως δεν υπάρχει για την διαδικασία θέμα συνταγματικότητας.
Σε οικονομικούς όρους, ο κ. Παππάς σημείωσε πως τα κανάλια λειτουργούν με ετήσιο κόστος 30-80 εκατ ετησίως την ώρα που η διαφημιστική πίτα από 600 εκατ/ετησίως έχει υποχωρήσει στα 80 εκατ. Μίλησε, τέλος και για τα δάνεια των ομίλων, κάποια εκ των οποίων ασχολείται και η Δικαιοσύνη.