Μια νέα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας, αυτή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, δίνοντας μεγάλη διαφορά 15% υπέρ της Νέας Δημοκρατίας διευρύνοντας ουσιαστικά την διαφορά των δυο κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) και σε σχέση με προηγούμενη του έρευνα. Χαρακτηριστική είναι δε η διαφορά, σύμφωνα με τα εν λόγω ευρήματα, όσον αφορά την παράσταση νίκης καθώς η ΝΔ εμφανίζεται με ποσοστό 64% και ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 12,5%. Αναλυτικά:
Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η ΝΔ προηγείται με 30% έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθεί η ΧΑ με 7%, το ΚΚΕ με 5,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5%, η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας είναι στο όριο εισόδου στη Βουλή με 3%, από 2% καταγράφουν Το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ, 1,5% σημειώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 1% συγκεντρώνει η ΛΑΕ, 6,5% των ερωτώμενων δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, ενώ 19% απαντά «Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ» στην ερώτηση ποιο κόμμα θα ψηφίσει.
Πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 37% έναντι 20,5% του Αλέξη Τσίπρα. Πάντως, 39% απαντά ότι «κανένας» δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός, ενώ 3,5% δηλώνει ΔΞ/ΔΑ.
Ενδεικτικό του κλίματος απαισιοδοξίας που επικρατεί στην κοινή γνώμη είναι το γεγονός ότι 87% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι μόλις 7,5% που πιστεύει ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, και 5,5% που δηλώνει ΔΞ/ΔΑ. Μάλιστα, το ποσοστό που δηλώνει αισιόδοξο για την κατάσταση στο μέλλον είναι το χαμηλότερο από τη δημοσκόπηση της ΠΑΜΑΚ Ιανουαρίου, ενώ αντίθετα το ποσοστό όσων δηλώνουν απαισιόδοξοι για την εξέλιξη της κατάστασης είναι στο υψηλότερο επίπεδο.
Επιπλέον, εννέα στους δέκα πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις κυβερνητικές επιδόσεις (89%), με τους δυσαρεστημένους εκλογείς του ΣΥΡΙΖΑ να φτάνουν πλέον τους οχτώ στους δέκα(79%). Στο σύνολο του δείγματος ικανοποιημένοι από τις κυβερνητικές επιδόσεις δηλώνει το 6,5% των ερωτώμενων έναντι 4,5% που απαντά «ούτε ικανοποιημένος ούτε δυσαρεστημένος». Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος, ικανοποιημένοι απαντούν το 13,5 των ερωτηθέντων έναντι 7,5% που απαντά «ούτε ικανοποιημένος ούτε δυσαρεστημένος».