Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με περισσότερα από 30 έργα για τη Θεσσαλονίκη του 2030, ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ, θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση των συσκέψεων που είχε με εκπροσώπους παραγωγικών και επιστημονικών φορέων και εκλεγμένους της αυτοδιοίκησης, ενόψει της 86ης ΔΕΘ.
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε σαφή " την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει ένα σχέδιο έργων που όμοιό του δεν έχει ποτέ γνωρίσει η Θεσσαλονίκη στο παρελθόν, ώστε το 2030 η Θεσσαλονίκη πραγματικά να είναι η πόλη που αξίζει στους κατοίκους της, στους φοιτητές της, στους επενδυτές που θα έρθουν να επενδύσουν".
Το σχέδιο αυτό σημείωσε ότι περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε τέσσερις βασικούς άξονες. Στις υποδομές, στην υγεία και την πρόνοια, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, αλλά και αναπλάσεις και επεμβάσεις που αναβαθμίζουν συνολικά τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκη πολιτιστικά αθλητικά και δίνουν πρόσβαση σε χώρους πρασίνου και αναψυχής.
Το σχέδιο έχει τυπωθεί σε ένα τεύχος που φέρει στο εξώφυλλο τον αριθμό "30" και θα παρουσιαστεί αναλυτικά από τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο Καλαφάτη την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ στη συνέχεια θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υφυπουργείου και θα μπορεί να το δει ο κάθε πολίτης.
"Ο στόχος του σχεδίου είναι διπλός. Πρώτον, βγάζει την πόλη προς τα έξω, στη νέα εποχή και της δίνει μία δυναμική πρωτόγνωρη, μέσα από μία, για πρώτη φορά, ολιστική πολεοδομική, χωροταξική προσέγγιση. Και το δεύτερο, κάνει τις κινήσεις εκείνες προς τη δυτική Θεσσαλονίκη, αν σκεφθεί κανείς έργα όπως το ογκολογικό νοσοκομείο, το παιδιατρικό και η ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά", είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ΥΜΑΘ Σταύρος Καλαφάτης.
Συνάντηση με ΠΑΟΚ για το γήπεδο
Σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών, Σταύρου Καλαφάτη, παραβρέθηκαν οι Μάκης Γκαγκάτσης, Θανάσης Κατσαρής και Γιάννης Δημογιάννης (Υπεύθυνος Εγκαταστάσεων και Ανάπτυξης Κτηριακών Οικοδομών).
Η πλευρά του ΠΑΟΚ ενημέρωσε για τις εξελίξεις της Νέας Τούμπας. Συγκεκριμένα ο Μάκης Γκαγκάτσης είπε: «Από τις 10 Ιουνίου που παραλάβαμε το Προεδρικό Διάταγμα, σε 70 μέρες έχουμε τα σχέδια που θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση, το masterplan που χρειάζεται έγκριση από την Περιφέρεια και το Δήμο μέσα στο 2022. Παράλληλα, ως την άνοιξη χρειάζεται η έγκριση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την έκδοση αδειών. Επίσης πρέπει να λυθεί το θέμα του Καυτανζογλείου για την μετεγκατάσταση».
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε επίσης ότι η ομάδα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Δήμο Θέρμης για την κατασκευή νέου προπονητικού κέντρου.
Ο Θανάσης Κατσαρής εκ μέρους του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, έθεσε το θέμα της ισονομίας στο θέμα του γηπέδου, σχετικά με την στήριξη που έλαβαν οι υπόλοιπες ομάδες κατά την κατασκευή των γηπέδων τους. Ζήτησε επίσης να παραχωρηθούν ανενεργοί αθλητικοί χώροι της Θεσσαλονίκης στον ΑΣ, όσο θα χτίζεται το νέο γήπεδο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ