Πολιτική

Μητσοτάκης: Άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών


 Την άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών ζήτησε από την 'Αγκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας το μήνυμα πως η Τουρκία θα πρέπει να αποφεύγει ενέργειες που υπονομεύουν τις σχέσεις καλής γειτονίας.

   Μιλώντας σε ομογενείς στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, η οποία, όπως είπε, είναι απαράδεκτη. «Ανησυχούμε πολύ και από το πρόσφατο περιστατικό, όπου δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται σε φυλακές ύψιστης ασφάλειας, γιατί τυχαία μπήκαν σε τουρκικό έδαφος. Ζητώ ξανά από την Τουρκία να απελευθερώσουν το συντομότερο δυνατόν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Εάν θέλουμε να επικεντρωθούμε στις σχέσεις καλής γειτονίας, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δεν εμπλεκόμαστε σε ενέργειες που πυροδοτούν ένταση μεταξύ των δύο χωρών. Εάν θέλουμε να αναβαθμίσουμε τις μεταξύ μας σχέσεις, η Τουρκία θα πρέπει να αποφεύγει τις ενέργειες που υπονομεύουν τις καλές σχέσεις γειτονίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

   Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα σύντομα θα αλλάξει, προτάσσοντας την ανάγκη να υπάρξει ενότητα. Όπως σημείωσε, η πολιτική συζήτηση στην Ελλάδα γίνεται πιο τοξική για το δικό του γούστο, καθώς φαίνεται πως μπαίνει μπροστά το προσωπικό συμφέρον από το εθνικό, κάτι που, όπως προσέθεσε, δεν είναι υγιές για την πατρίδα. 

   «Έχω ένα μήνυμα τόσο για τους μεγαλύτερους της ομογένειας, όσο και για τους νεότερους Έλληνες της διασποράς: Η Ελλάδα πρόκειται να αλλάξει. Όλοι ξέρετε τι έχει συμβεί τα τελευταία οχτώ χρόνια στην Ελλάδα. Δεν είναι πάντα χρήσιμο να μιλάμε για το παρελθόν, τις αιτίες της κρίσης. Αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η κρίση που άρχισε το 2010 δεν ήταν απαραίτητη. Το 2014 φτάσαμε πολύ κοντά στη έξοδο από την κρίση, η Ελλάδα είχε αρχίσει να αναπτύσσεται ξανά, η αισιοδοξία είχε επανέλθει στην επιχειρηματική κοινότητα, πολλοί επενδυτές έβλεπαν με ενδιαφέρον τη χώρα» υποστήριξε, εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνησης λέγοντας πως δυστυχώς πολλοί Έλληνες πολίτες έκαναν την επιλογή να φέρουν στην κυβέρνηση τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο. «Τους επέλεξαν, γιατί πίστεψαν στις ψεύτικές υποσχέσεις τους, στο λαϊκίστικο αφήγημα. Πίστεψαν ότι πάντα είναι κάποιου άλλου λάθος, όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Πίστεψαν ότι πρέπει να περιμένουν τα πάντα από τις κυβερνήσεις τους. Είναι καιρός, το 2018 οι δυνάμεις της λογικής και της μετριοπάθειας πετύχουν μία πολιτική νίκη στην Ελλάδα. Πληρώσαμε βαρύ τίμημα. Τα τελευταία τρία χρόνια κόστισαν μεταξύ 100 και 200 δισ. ευρώ στη χώρα, πολλοί Έλληνες έφυγαν για ένα καλύτερα αύριο, επιχειρήσεις καταστράφηκαν» ανέφερε.

   Ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,  απηύθυνε κάλεσμα για επενδύσεις στην Ελλάδα, δηλώνοντας αφοσιωμένος μεταρρυθμιστής. «Πιστεύω ότι η ελληνική οικονομία και το ελληνικό κράτος πρέπει να αλλάξει πολύ, για να ανταπεξέλθει στις μεγάλες προκλήσεις. Έχουν γίνει πολλές μεταρρυθμίσεις μέχρι σήμερα, αλλά πολλά πρέπει να γίνουν ακόμα. Την ώρα που η Ελλάδα κινείται προς το τέλος του τρίτου προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, θα πρέπει να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές, κανείς δεν πρόκειται να της προσφέρει ένα τέταρτο πρόγραμμα εκτός και το ζητήσει. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι διεθνείς αγορές θα είναι, κατά περίπτωση, περισσότερο απαιτητικές ακόμα και από την τρόικα. Μόνο η ΝΔ έχει το καθαρό όραμα για το τι θα πρέπει να γίνει στη χώρα. Η παρούσα κυβέρνηση δείχνει χαρούμενη με το να υπερφορολογεί την πραγματική οικονομία, τους Έλληνες που παράγουν, με το δημιουργεί πλεονάσματα τα οποία δεν είναι απαραίτητα μόνο και μόνο για εξυπηρετεί αυτούς που ο κ. Τσίπρας θεωρεί εκλογική πελατεία» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

   «Η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι η πολιτική επιδομάτων. Η πραγματική πρόκληση για τη χώρα είναι το πως θα φέρουμε ένα τσουνάμι ιδιωτικών επενδύσεων που θα εκμεταλλευθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας. Αυτή είναι η πρώτη μου προτεραιότητα, οι επενδύσεις και οι δουλειές» υπογράμμισε.

   Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση του να ψηφίζουν οι ομογενείς στον τόπο κατοικίας τους.