Πολιτική

Μαξίμου για FT: Κάποιοι έχουν ενοχληθεί, οι πολίτες έχουν όμως κρίση


Απάντηση στο χθεσινό δημοσίευμα των Financial Times δίνει το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνοντας πως προκαλεί εύλογα ερωτήματα  το γεγονός ότι οι συντάκτες της ηλεκτρονικής σελίδας των Financial Times δεν βρίσκουν να γράψουν ούτε μία λέξη για όλες τις ενέργειες της κυβέρνησης κατά της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής, των καθημερινών προσπαθειών για υπεραπόδοση στα έσοδα και την διαφάνεια στην Δικαιοσύνη..."Η μονομέρεια, μάλιστα, των πηγών τους θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον κακόπιστο να κάνει λόγο ακόμα και για πολιτική σκοπιμότητα", αναφέρεται χαρακτηριστικά από την πλευρά της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται πως σε επιθετικό άρθρο με τίτλο «Ελλάδα: ένα ζήτημα ανεξαρτησίας» οι Financial Times αναρωτιούνται κατά πόσο η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία θεσμών και οργάνων.

Σχολιάζει δε ότι μετά από έξι ταραχώδη χρόνια στις σχέσεις Αθήνας-Βρυξελλών «τώρα υπάρχουν φόβοι πως η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει ένα ακόμα μέτωπο στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναχαιτίσει απειλές εναντίον βασικών αρχών καλής διακυβέρνησης και σεβασμού για τους ανεξάρτητους θεσμούς». Μάλιστα, η βρετανική εφημερίδα συγκρίνει την Ελλάδα με την Πολωνία και την Ουγγαρία των ακροδεξιών κυβερνήσεων...

Σε σχόλιο του το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει:

Εδώ και περίπου δύο χρόνια στην Ελλάδα δίνεται μία μεγάλη και καθημερινή μάχη ενάντια στα κατεστημένα συμφέροντα, την μεγάλη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το λαθρεμπόριο. Για να εξαλειφθούν οι παράνομες και σκοτεινές πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. 

Για πρώτη φορά, κάτω από δύσκολες συνθήκες, οι φορολογικές αρχές εργάζονται απερίσπαστες χωρίς άνωθεν εντολές, οι λίστες των φοροφυγάδων ελέγχονται, δίνεται μάχη κατά του λαθρεμπορίου, τα θαλασσοδάνεια αποτελούν απλώς κακό παρελθόν, ενώ η Δικαιοσύνη λειτουργεί χωρίς παρεμβάσεις. 

Τα αποτελέσματα αυτού του καθημερινού αγώνα έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται: Υπεραπόδοση εσόδων, μείωση του λαθρεμπορίου και καταλογισμός ποινικών ευθυνών και προστίμων σε όσους παρανομούν. 

Είναι φανερό ότι όλα τα παραπάνω έχουν ενοχλήσει πολλούς: τραπεζικούς κύκλους, το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, ολιγάρχες και μεγάλα μίντια. 

Αυτό όμως που προκαλεί εύλογα ερωτήματα είναι το γεγονός ότι οι συντάκτες της ηλεκτρονικής σελίδας των Financial Times δεν βρίσκουν να γράψουν ούτε μία λέξη για όλα αυτά. Η μονομέρεια, μάλιστα, των πηγών τους θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον κακόπιστο να κάνει λόγο ακόμα και για πολιτική σκοπιμότητα.

Οι πολίτες όμως έχουν κρίση!

ΥΓ. Οι ερωτήσεις που εστάλησαν ελάχιστη ώρα πριν το δημοσίευμα προκειμένου να αποτελέσουν άλλοθι, πέρα από προσβλητικές, δεν άφηναν ούτε καν το χρονικό περιθώριο απάντησης…