ΕΥΖην

Μαγειρεύοντας σαμιώτικα με μικρούς και μεγάλους σεφ


Περισσότερα από 150 παιδάκια όλων των ηλικιών αλευρώθηκαν, έπλασαν ζυμαράκια, έφτιαξαν μελομακάρονα, στριφογύρισαν τρουφάκια σοκολατένια στις μικρές τους παλάμες,  άπλωσαν φύλλο και το γέμισαν με ντόπιο τυρί κι ύστερα, τα πρόσφεραν στους γονείς τους και τους πάμπολλους φίλους που γέμισαν ασφυκτικά το Μουσείο Οίνου κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης του Συνεταιρισμού της Σάμου, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022.

*Της δημοσιογράφου Μαργαρίτα Ικαρίου

Οι μικροί σεφ ακολούθησαν  κατά γράμμα τις οδηγίες των Σαμίων Chef Ανδρέα Λαγού, Βαγγέλη Μπιλιμπά και Βασίλη Σκουρφούντα κι έφτιαξαν υπέροχα τυροπιτάκια, σαμιώτικα μελομακάρονα και τρουφάκια σοκολάτας, που έγιναν κυριολεκτικά ανάρπαστα! 

Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του ΕΟΣ Σάμου, που περιλάμβανε και πλήθος άλλων δρώμενων για μικρούς και μεγάλους, ήταν αφιερωμένη στο Πανσαμιακό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία "Νίκος Μένεγας- Ο ΙΚΑΡΟΣ".  Έδωσε δε, ένα ηχηρό πανανθρώπινο μήνυμα συνύπαρξης των ανθρώπων και αποδοχής της διαφορετικότητας καθώς συμμετείχαν σε αυτή τη δράση μαγειρικής και «μελισσάκια», παιδιά του Σαμιακού Συλλόγου Γονέων και Φίλων

Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση «Η ΜΕΛΙΣΣΑ». 
Τα παιδιά απόλαυσαν κάθε στιγμή της δημιουργικής τους απασχόλησης, συνεργάστηκαν αρμονικά και φάνηκαν να διασκεδάζουν με την ψυχή τους, ενώ τον ίδιο ενθουσιασμό μοιράστηκαν και οι σεφ, που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, με στόχο την ισότητα των ευκαιριών και την πλήρη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή του ακριτικού νησιού της Σάμου.

Διαβαστε επισης