Πολιτική

Κωνσταντοπούλου προς ΝΔ: Δεν είναι συνειδησιακό θέμα η αμφισβήτηση της ισότητας


«Η Πλεύση Ελευθερίας δεν έχει κανένα δισταγμό και καμία αμφιβολία, να ψηφίσει το νομοσχέδιο χωρίς αμφιβολίες, χωρίς αστερίσκους και να δώσει παράδειγμα ηγεσίας. Γιατί, η ηγεσία είναι το παράδειγμα. Ηγεσία δεν είναι να παίζεις κομματικά παιχνίδια και να επιτρέπεις να διαιωνίζονται οι διακρίσεις και το μπόουλινγκ στη κοινωνία».

Αυτό τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου καλώντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να ξεκαθαρίσει στους βουλευτές του ότι «δεν είναι συνειδησιακό θέμα το να αμφισβητούν κάποιοι την ισότητα».

«Η ηγεσία είναι να πεις ξεκάθαρα ίσα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους, να μην αφήνεις ούτε να νομικοποιούνται με τρόπο απαράδεκτο οι διακρίσεις. Η ηγεσία είναι να πεις ξεκάθαρα καλώ τους βουλευτές μου όλους να υπερψηφίσουν, όχι με κομματική πειθαρχία αλλά γιατί αυτό είναι το σωστό. Να πεις πως δεν αναγνωρίζω ότι είναι θέμα συνείδησης, και να υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι δεν είμαστε όλοι ίσοι, και ότι εκείνοι έχουν το δικαίωμα να υπαγορεύουν σε κάποιους άλλους τι προσωπική ζωή θα αναπτύξουν, τι οικογενειακή ζωή θα δημιουργήσουν, τι σχέσεις γονιδιακές θα συνάψουν με τα παιδιά τους», επισήμανε η κυρία Κωνσταντοπούλου, σε σύντομη παρέμβαση της αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο.

Παράλληλα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κάλεσε όλα τα κόμματα που υπερψηφίζουν το νομοσχέδιο -και κυρίως τη ΝΔ που είναι κυβέρνηση- να καταθέσουν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί όλων των άρθρων.

«Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή, είναι στιγμής χαράς και κανείς δεν έχει δικαίωμα να την απομειώνει. Και είναι θέμα ηγεσίας το να πάρει κανείς ξεκάθαρη θέση και να μην παίζει με τα κομματικά ακροατήρια. Εμείς έχουμε 6 βουλευτές, δεν επαρκούμε για να ζητήσουμε ονομαστική ψηφοφορία για όλα τα άρθρα -όχι μόνο επί της αρχής- από κόμμα που ψηφίζει το νομοσχέδιο, γιατί μέχρι στιγμής η ονομαστική ζητήθηκε μόνο από κόμματα που δεν το ψηφίζουν. Η ΝΔ που το φέρνει δεν καταθέτει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για τους λόγους που είναι ορατοί ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι το υποστηρίζει, καταθέτει μόνο επί της αρχής», ανέφερε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Προσέθεσε δε, ότι «το 2015 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το νομοσχέδιο ενώ αρχικά είχε περιλάβει και τον γάμο όταν κατατέθηκε αφορούσε μόνο το σύμφωνο συμβίωσης γιατί αυτή η εκδοχή είχε κοπεί από τον Δημήτρη Παπαδημούλη, τον ευρωβουλευτή του». «Το λέω αυτό, γιατί πολλοί παίζουν με το πόνο, το βίωμα και τα δικαιώματα των ανθρώπων αλλά λίγοι είναι πραγματικά διατεθειμένοι να τα υπερασπιστούν με συνέπεια, σταθερά, διαχρονικά, αταλάντευτα με τη ζωή τους, το παράδειγμα τους και τη συνέπεια τους», κατέληξε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβαστε επισης