Οικονομία

Κομισιόν: Πάνω από 35 δισ. έως το 2020 για απασχόληση και ανάπτυξη στην Ελλάδα


 Πάνω από 35 δισ. έως το 2020 για απασχόληση και ανάπτυξη στην Ελλάδα έχουν κινητοποιηθεί από την Κομισιόν, στηρίζοντας έτσι την προσπάθειά της να αποκαταστήσει τη χρηματοπιστωτική και οικονομική της σταθερότητα, υποτήριξε η  Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για θέματα απασχόλησης.

Ειδικότερα, τη στήριξη της Ελλάδας στην προσπάθειά της για οικονομική σταθερότητα, εξέφρασε η Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για θέματα απασχόλησης Μάριον Τίσεν, απαντώντας στην ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με την εφαρμογή όσων προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Πυλώνας για τα Κοινωνικά Δικαιώματα. «Ειδικά», όπως σημειώνει η επίτροπος, «σε χώρες του Νότου, όπως η Ελλάδα, όπου σύμφωνα και με τελευταίες έρευνες σημειώνονται αρνητικά ρεκόρ με βάση τη λίστα της Ε.Ε., σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η επίτροπος προσθέτει ότι «η Επιτροπή στηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να αποκαταστήσει τη χρηματοπιστωτική και οικονομική της σταθερότητα», καθώς και ότι «έχουν κινητοποιηθεί περισσότερα από 35 δισ. ευρώ έως το 2020, στο πλαίσιο του σχεδίου για την απασχόληση και την ανάπτυξη στην Ελλάδα, το οποίο προωθεί τις επενδύσεις και υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις για την προαγωγή της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αντιμετώπιση της κοινωνικής κατάστασης».

Η κ. Τίσεν τονίζει στην απάντησή της πως «ο ευρωπαϊκός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων θα αποτελέσει την πυξίδα για την ανανεωμένη σύγκλιση προς καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίουμέσω της ερώτησης του ζητούσε διευκρινίσεις αναφορικά με τον τρόπο που η Επιτροπή δεσμεύεται να ενισχύσει τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τον περιορισμό του ποσοστού θέσεων εργασίας που είναι σε καθεστώς ανασφάλειας και ελαστικότητας», καθώς και «ποια μέτρα σχεδιάζει για να βελτιώσει την πρόσβαση στην αγορά εργασίας, ειδικά σε χώρες του Νότου όπως η Ελλάδα».