Με άνοδο έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, με ώθηση από τη συμφωνία των εμπορικών εκπροσώπων ΗΠΑ και Κίνας να εντείνουν τη συνεργασία τους, σχετικά με την εφαρμογή της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας των δύο χωρών.
Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσε κέρδη, παρά τον αριθμό των 20,5 εκατ. θέσεων εργασίας που έχασε τον Απρίλιο η οικονομίας των ΗΠΑ, το οποίο σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη μείωση στον αριθμό των μισθωτών εργαζομένων από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930 και αποτελεί την πιο ισχυρή μέχρι στιγμής ένδειξη για το πώς η πανδημία του κορονοϊού πλήττει τη μεγαλύτερη παγκοσμίως οικονομία. Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση απασχόλησης του υπουργείου Εργασίας, το ποσοστό της ανεργίας σκαρφάλωσε τον περασμένο μήνα στο 14,7%, καταρρίπτοντας το μεταπολεμικό ρεκόρ του 10,8% που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 1982.
Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua ο αντιπρόεδρος Λίου Χε προσκλήθηκε για συζητήσεις με τον Εμπορικό Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λάιτζχαϊζερ και τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, οι οποίοι δεσμεύονται να δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για μια συμφωνία.
Ο κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Ουίτμερ δήλωσε χθες ότι οι βιομηχανίες της Πολιτείας μπορούν να επαναλειτουργήσουν στις 11 Μαΐου, απομακρύνοντας ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων της βόρειας Αμερικής σχετικά με την επιστροφή χιλιάδων εργαζομένων στις θέσεις εργασίας τους, μετά τη διακοπή λειτουργίας των γραμμών παραγωγής που έγινε κατά της εξάπλωσης της πανδημίας της COVID-19.
Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν χθες Πέμπτη πάνω από 2.400 επιπλέον θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, αριθμός ο οποίος αύξησε τον συνολικό απολογισμό σε πάνω από 75.500 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 24,331.32 μονάδες, με άνοδο 1.91%.
Παράλληλα, ο S&P 500 έφτασε τις 2,929.5 μονάδες, αυξανόμενος κατά 1.68%.
Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 9,121.32 μονάδες, με κέρδη 1.58%.