Πολιτική

Καραμολέγκος: Λανσάρει ξανά στην αγορά τα προϊόντα Κατσέλης


Αποφασισμένη να επαναλανσάρει στην αγορά την μάρκα «Κατσέλης» ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brand της ελληνικής αγοράς, είναι η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος.

Η επανατοποθέτηση της μάρκας Κατσέλη, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Καραμολέγκος θα ξεκινήσει από τις 26 Σεπτεμβρίου.

 Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποίησε η Καραμολέγκος, το brand Kατσέλης καταλαμβάνει σταθερά την τρίτη θέση στην προτίμηση των καταναλωτών, ενώ κάποιοι καταναλωτές δήλωσαν πεπεισμένοι ότι εξακολουθεί να κυκλοφορεί στην αγορά (αν και η παραγωγή των προιόντων έχει σταματήσει προ τριετίας). Να σημειωθεί ότι η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος απέκτησε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο το σήμα Κατσέλης, όταν βγήκε σε πλειστηριασμό.

 Από το επαναλανσάρισμα της μάρκας «Κατσέλης», η Καραμολέγκος θα αποκτήσει μερίδιο 15% σε βάθος διετίας κατά τη διάρκεια της οποίας θα επενδύσει περί τα 10 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των γραμμών παραγωγής της.

 Με την κίνηση αυτή στελέχη της Καραμολέγκος εκτιμούν ότι το συνολικό μερίδιο αγοράς τους σταδιακά θα φτάσει το 55% και θα αναδειχτούν σε leader της αγοράς .

 Η αρτοβιομηχανία Κατσέλης κατέβασε ρολά τον Νοέμβριο του 2013, λόγω συσσωρευμένων ζημιών αλλά και λανθασμένων – κατά πολλούς - επιλογών που έκανε η διοίκηση της.

 Η βιομηχανία άνηκε στην οικογένεια Δαυίδ η οποία το 2008 ακολουθώντας την πρακτική των συγχωνεύσεων και των συμπράξεων είχε προχωρήσει σε συνένωση μέσω εξαγοράς των σχημάτων Κατσέλης – Αλλατίνη – ΕΛΒΙΠΕΤ ισχυροποιώντας την παρουσία των εν λόγω εταιρειών στην ελληνική αγορά.

 Ωστόσο η πορεία δεν ήταν η αναμενόμενη. Η Κατασέλης τα τελευταία χρόνια – πριν από το λουκέτο της κατέγραφε συνεχώς πτώση στις πωλήσεις της, με αποτέλεσμα το μέσο μηνιαίο λειτουργικό της έλλειμμα έφτασαν να αγγίζει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

 Οι τράπεζες από την πλευρά τους δεν χρηματοδότησαν τις δραστηριότητες του ομίλου με αποτέλεσμα η Κατσέλης να χάνει κάθε χρόνο μερίδιο αγοράς και να μην μπορεί να αποπληρώσει πιστωτικά ιδρύματα και προμηθευτές.

 Το λουκέτο, ήταν μάλλον αναπόφευκτο. Το 2013 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση πτώχευσης που είχε υποβάλλει η εταιρία η οποία απασχολούσε 500 εργαζόμενους.