Διεθνή

Καμμένος: Το Κυπριακό θα λυθεί όταν επανενωθεί ο πληθυσμός της χώρας


Σε ομιλία του προς τους Αξιωματικούς της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, εξέφρασε την πεποίθηση πως το ζήτημα του νησιού θα επιλυθεί όταν η Κύπρος απελευθερωθεί και επανενωθεί ο πληθυσμός της.

Στο Κυπριακό, στην προοπτική της Ελλάδας και στην τρομοκρατία αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής 'Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στα στελέχη της ΕΛΔΥΚ, με τα οποία αντήλλαξε ευχές ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«O Ελληνισμός δεν είναι μόνο η μητέρα πατρίδα. Ο Ελληνισμός είναι η ευθεία γραμμή που ξεκινά από τα βυζαντινά κάλαντα, δηλαδή τις αλησμόνητες πατρίδες, τον Πόντο, την Πόλη, την Ίμβρο, την Τένεδο, τη Σμύρνη, τη Μικρά Ασία, τη Βόρειο Ήπειρο και προχωρά στη Θράκη, στα νησιά μας και από εκεί στην Κύπρο. Ο άξονας Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος είναι ο άξονας του Ελληνισμού. Μπορεί η Κύπρος να είναι ένα ανεξάρτητο κράτος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά κατοικείται κατά το μέγιστο ποσοστό από το ίδιο Έθνος, από Έλληνες, οι οποίοι κατάφεραν να ζουν ειρηνικά με τους Τουρκοκύπριους μέχρι να αποφασίσει, το 1974, ο "Αττίλας" να προχωρήσει σε παραβίαση κάθε διεθνούς κανόνα με εισβολή και κατοχή, όπως είπε προχθές και ο πρωθυπουργός μπροστά στον Τούρκο Πρόεδρο, καταπατώντας ύπουλα τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, δολοφονώντας αμάχους, για να καταλάβει τη μισή Κύπρο», σχολίασε ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «το Κυπριακό θα έχει επιλυθεί όταν τα κάλαντα θα τα λέμε στον Απόστολο Ανδρέα, όταν η Κύπρος θα έχει απελευθερωθεί και θα έχει επανενωθεί ο πληθυσμός της».

«Η ΕΛΔΥΚ έχει την ευθύνη της υπεράσπισης του νησιού, μαζί με την Εθνική Φρουρά, της διαφύλαξης του διεθνούς δικαίου, αλλά και της προστασίας της ελληνικής και της κυπριακής σημαίας», επανέλαβε.

Όσον αφορά στην προοπτική της χώρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε ότι «αυτή η χρονιά που έρχεται, θα είναι μια χρονιά πολύ καλύτερη από αυτές που πέρασαν. Η πατρίδα μας βγαίνει από αυτή τη δύσκολη οικονομική κρίση, η οποία έπληξε όλες τις οικογένειες στην Ελλάδα και μεταξύ αυτών έπληξε πολύ σοβαρά και τα οικονομικά των Ενόπλων Δυνάμεων».

Το γεγονός «ότι κράτησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις έχει και τη σημασία της γεωπολιτικής αναβάθμισης της πατρίδας μας, γιατί μέσα από αυτή τη γεωπολιτική αναβάθμιση καταφέραμε να βρούμε το δρόμο της εξόδου από την κρίση, κάτω από την υποδούλωση των δανειστών», παρατήρησε.

Αναφερόμενος στην τρομοκρατία, επανέλαβε ότι «για να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία που αποτελεί έναν κοινό εχθρό θα πρέπει η Νοτιοανατολική Μεσόγειος να γίνει μια θάλασσα που δεν θα διακινούνται όπλα, ναρκωτικά, άνθρωποι και ουσιαστικά θα χρηματοδοτείται η τρομοκρατία». Σε αυτή την προσπάθεια, η Ελλάδα και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα παίξουν αυτόν ακριβώς το ρόλο της γεωπολιτικής σταθερότητας, τον οποίο επιδιώκει η διεθνής κοινότητα, διεμήνυσε.

Τέλος, απευθυνόμενος προς τα στελέχη της ΕΛΔΥΚ, σχολίασε ότι «περνάτε το μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο Αιγαίο, ούτε στη Θράκη, ούτε στην Κύπρο, ούτε όπου υπάρχει ελληνική σημαία. Όσο υπάρχει ακόμα και ένας από εμάς, αυτή η σημαία δεν υποστέλλεται, αντικαθίσταται μόνο για να ανέβει άφθαρτη».

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας συναντήθηκε και με τον Κύπριο ομόλογό του, Χριστόφορο Φωκαΐδη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ