Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στους τρεις κατηγορουμένους για την εν ψυχρώ δολοφονία του 53χρονου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του τον Οκτώβριο του 2017.
Το δικαστήριο κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Έδρας έκρινε ομόφωνα ενόχους τους τρεις κατηγορούμενους, αλβανικής καταγωγής, επιμερίζοντας σε καθέναν τις ποινές με βάση το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους.
Έτσι στον Ιμπραχίμ Μπραχιμάη (ή Μικέλα Κάστριοτ) που έχει αποδεχθεί πως ήταν αυτός που πυροβόλησε τον ποινικολόγο επιβλήθηκε πλην της ποινής των ισοβίων για την ανθρωποκτονία και επιπλέον ποινή 11 ετών για δύο ληστείες που του αποδίδονται καθώς και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Στους δύο συγκατηγορουμένους του για ηθική αυτουργία στη δολοφονία , Όλντι Ντούλτσε και Κλοντιάν Λεκοτσάι επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη.
Για την υπόθεση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου καταζητείται ένας ακόμη κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός. Είχε επίσης απαγγελθεί κατηγορία για ηθική αυτουργία σε άλλον έναν κρατούμενο στις φυλακές ο οποίος λίγες ημέρες πριν την έναρξη της παρούσας δίκης, τον Ιανουάριο του 2019, φέρεται να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον συγκατηγορούμενο του φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του 53χρονου δικηγόρου.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον του πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου η σύζυγος του ποινικολόγου, Βίκυ Ζαφειροπούλου, ευχαρίστησε την ελληνική Δικαιοσύνη και τους ενόρκους. Όπως ανέφερε: «Δυστυχώς τίποτα δεν μπορεί να φέρει πίσω το Μιχάλη. Θα βγάλουμε μια ανακοίνωση η οικογένεια συνολικά. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Ευχαριστώ για όλα και για το πόσο διακριτικοί ήσασταν μαζί μας». Σε ερώτηση αν αισθάνεται ικανοποιημένη και ανακουφισμένη με την καταδικαστική απόφαση, η κ. Ζαφειροπούλου απάντησε πως για τους καταδικασθέντες δεν θα αλλάξει κάτι στην ζωή τους «γιατί ήταν στην φυλακή και θα είναι πάλι στην φυλακή. Δεν αλλάζει κάτι για αυτούς και δυστυχώς δεν αλλάζει κάτι ούτε για εμένα και τα παιδιά μου».
ΑΠΕ-ΜΠΕ