Επιχειρήσεις

Ιουλία Τσέτη: Οι προτεραιότητές μου αν εκλεγώ πρόεδρος του ΣΕΒ


Ενίσχυση της διαφάνειας, περισσότερη εξωστρέφεια και έμφαση στις συνεργασίες μεταξύ των επιχειρήσεων υποσχέθηκε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), Ιουλία Τσέτη, υποψήφια για την προεδρία του ΣΕΒ στις εκλογές της ερχόμενης εβδομάδας.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητάς της για την προεδρία του ΣΕΒ, η κ.Τσέτη δεσμεύτηκε ότι ο σύνδεσμος-εφόσον κερδίσει στις επικείμενες εκλογές, θα ανοίξει τις πόρτες του σε όλους τους επιχειρηματίες. Σημείωσε ότι η υποψηφιότητά βασίζεται στο τρίπτυχο, συμπεριληπτικότητα, εξωστρέφεια και προώθηση της συνδεσιμότητας των επιχειρήσεων, με παράλληλη ενίσχυση της οικονομίας της γνώσης. 

«Δεσμεύομαι για την διασύνδεση όλων των επιχειρήσεων. Άλλωστε μια βιομηχανία για να αναπτυχθεί έχει υποχρέωση να έρθει σε επαφή με άλλες και να βασιστεί σε άλλες πιο μικρές επιχειρήσεις. Η μεγάλη επιχείρηση έχει ηθική υποχρέωση να πριμοδοτήσει και να χρηματοδοτήσει αυτή τη μικρή εταιρεία»,  τόνισε η κ.Τσέτη η οποία έκανε ιδιαίτερη μνεία στις startup επιχειρήσεις.

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε δώσει έμφαση σε αυτό, στο ΣΕΒ, με ιδιαίτερη τη συνεισφορά του κ. Μ. Βερέμη και του κ. Δ. Παπαλεξόπουλου που έχουν κάνει δουλειά σε αυτόν τον τομέα» υπογράμμισε η κα Τσέτη συμπληρώνοντας πως το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία «οικοσυστημάτων» μεταξύ μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων.

Η Ιουλία Τσέτη αναφέρθηκε στο σχέδιο δημιουργίας ενός νέο χρηματοδοτικού εργαλείου για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, λέγοντας πώς «να κάνει ο ΣΕΒ ένα fund για χρηματοδότηση για να χρηματοδοτούνται ιδέες και να μην εξαρτώνται από κανένα, να μην έχουν δεσμεύσεις ασφυκτικές. Χρειάζεται εμπιστοσύνη για την ανάπτυξη».

Για τις εκλογές έστειλε ενωτικό μήνυμα, τονίζοντας ότι με τον έτερο υποψήφιο Σπύρο Θεοδωρόπουλο, δεν έχουν αντιπαράθεση. «Όλοι είναι συμπαθείς, όλοι μπορεί να συνυπάρχουν. Από κει και πέρα όλα τα άτομα τα οποία συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο ή τα άλλα είναι απαραίτητα για να συμβάλλουν σε ένα καλύτερο κλίμα στην οικονομία και στην πραγμάτωση πιο γρήγορα θεμάτων τα οποία ήδη είναι στην ατζέντα και για κάποιους λόγους δεν έχουν προτεραιοποίηση. Το γκεσέμι (ο πρωτοπόρος τράγος) τραβά τους υπόλοιπους. Δε διαφέρουμε στο κλίμα με άλλους απλά να ακούμε τον κόσμο», σημείωσε.
 

Διαβαστε επισης