Σε... άλλο επίπεδο πήγε το παγωτό ο σοκολατοποιός Devon James Roberts. Η δημιουργία του "Βανίλια του Ναύτη" είναι ένα κατάμαυρο παγωτό, που οφείλει του χρώμα του σε ένα μάλλον παράδοξο συστατικό: το μελάνι από καλαμάρι!
Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι μελάνι σουπιάς (ή και μελάνι από καλαμάρι) χρησιμοποιούμε σε πιάτα με ζυμαρικά - π.χ ριζότο με μελάνι σουπιάς - ή σε σάλτσες.
Τώρα μαθαίνουμε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία και στο παγωτό, όπως έγινε στη μικρή πόλη St. George, στην Πολιτεία Γιούτα στις ΗΠΑ, όπου το πρωτοπαρουσίασε η εταιρεία ζαχαροπλαστικής του Devon James Roberts.
Το μελάνι καλαμαριού, είναι ελαφρώς πιο ανοιχτόχρωμο από το γνωστό στους πολλούς μελάνι σουπιάς.
Στη «Βανίλια του Ναύτη» προφανώς και γευόμαστε βανίλια. Αλλά επιπλέον και κάτι αλμυρό, κάτι που παραπέμπει σε θάλασσα.
Ο Roberts πρόσφατα έκλεισε το φυσικό κατάστημά του, ωστόσο οι gourmet ουρανίσκοι έχουν την ευκαιρία να γευτούν τις δημιουργίες του, παραγγέλνοντας στη διεύθυνση (αντιγράψτε στον browser σας) https://thechocolatemushroom.com/