Η μείωση των «κόκκινων» δανείων έως και το 2021, πρόκειται να βρεθούν στο επίκεντρο των νέων επαφών του SSM με τις ελληνικές τράπεζες, που πρόκειται να ξεκινήσουν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.
Στόχος είναι να έχουν υποχωρήσει τουλάχιστον στο 40%, αγγίζοντας μονοψήφια επίπεδα μέχρι το 2022. Η μείωση αυτή προϋποθέτει την περαιτέρω βελτίωση των οργανικών επιδόσεων των τραπεζών στη διαχείριση των ανοιγμάτων τους.
Αν αυτό δεν συμβεί, μόπως μεταδίδει το reporter.gr, η ελληνικές τράπεζες θα αναγκαστούν να ρευστοποιήσουν το μεγαλύτερο μέρος των προβληματικών τους δανείων, σε τιμές που, λόγω της πίεσης του χρόνου, θα προκαλέσουν ζημιές, αυξάνοντας τον κίνδυνο για μια τέταρτη αναγκαστική ανακεφαλαιοποίηση.
Να σημειωθεί πως η ισχνή πρόοδος που καταγράφεται μέχρι στιγμής στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων προέρχεται κατά κύριο λόγο από πωλήσεις και διαγραφές «κόκκινων» δανείων και όχι από την προώθηση αποτελεσματικών ρυθμίσεων, ένα γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα την αγορά.