Πολιτική

Οίνοι Βορείου Ελλάδος:Τα μετάλλια, οι νικητές και ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου


Οι τριήμερες γευστικές δοκιμές του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2016»  που διοργανώνει η «Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος» σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO πραγματοποιήθηκαν φέτος από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2016. 

35 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και διανομείς οίνου δοκίμασαν και βαθμολόγησαν συνολικά 647 δείγματα. Τα 620 ήταν οίνοι από την Ελλάδα και από 5 άλλες χώρες: Βραζιλία, Κύπρο, Τουρκία, Σλοβακία και Τσεχία και τα 27 ήταν αποστάγματα από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Δ.Δ.Ο.Α.Θ. είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός που πραγματοποιείται στην Ελλάδα με την αιγίδα και τη συνεργασία όλων των φορέων του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό σύμφωνα με τον κανονισμό του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (O.I.V.) και την αναγνώριση δικαιώματος διοργάνωσης-διεξαγωγής διαγωνισμών οίνων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η τελετή απονομής των μεταλλίων θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, ώρα 19:30, στην Αθήνα, στην Αίγλη Ζαπείου, στο πλαίσιο της έκθεσης Oinorama.

Κορυφαίο γεγονός της τελετής αποτελεί η απονομή του «Greek Wine Industry Award 2016» στον ομογενή μας κ. Γιώργο Σολέα, για την ανεκτίμητη συμβολή του στην προώθηση του Ελληνικού Οίνου στην Καναδική αγορά αλλά και γενικότερα στην αγορά της Βορείου Αμερικής.

Επίσης στην έκθεση Oinorama, στο “wine bar οινικών αποκαλύψεων”, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει σε δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις γευσιγνωσίας τους βραβευμένους οίνους και τα βραβευμένα αποστάγματα των Διαγωνισμών, την Κυριακή 6 Μαρτίου, ώρα 17:00-19:00 οι καταναλωτές και τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, ώρα 10:00-12:00 οι επαγγελματίες.

Στην ιστοσελίδα «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης», www.tiwc.gr, μπορείτε να ενημερωθείτε για το προφίλ και τους στόχους του και να βρείτε κάθε πληροφορία για τον κανονισμό και τις δηλώσεις συμμετοχής, τα μετάλλια, τις ειδικές διακρίσεις, τους γευσιγνώστες και τους χορηγούς της φετινής διοργάνωσης.