Ελλάδα

Ο γύρος είναι το πρώτο ελληνικό Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν


Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να βγει Στη δημοσιότητα θα βγει τις προσεχείς ημέρες, η απόφαση «για τη διαδικασία αναγνώρισης των Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων (ΕΠΙΠ) από το ΥΠΑΑΤ, ώστε να πιστοποιηθεί ο "ελληνικός γύρος" ως ΕΠΙΠ», σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Ειδικότερα, ο υπουργός, στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ) με θέμα τα «Επώνυμα Προϊόντα Κρέατος: Τάσεις και Ευκαιρίες Ανάπτυξης», τόνισε πως με την πιστοποίηση «θεωρούμε ότι θα υπάρχει νομοθετική κατοχύρωση του ελληνικού γύρου που θα είναι το πρώτο προϊόν ΕΠΙΠ της Ελλάδος στην Ε.Ε. Έτσι, θα πιστοποιηθεί η διαδικασία της παρασκευής, και η συνταγή του».

Παράλληλα, ο κ. Αραχωβίτης υπογράμμισε ότι «ο τομέας του κρέατος αλλά και ευρύτερα των τροφίμων είναι από τους πιο δυναμικούς της οικονομίας» προσθέτοντας ότι «ο ΣΕΒΕΚ προσφέρει προϊόντα με εξαιρετική ποιότητα».

Εν συνεχεία, επισήμανε πως το υπουργείο σε συνεργεία με τον ΕΦΕΤ διενεργούν αυστηρούς ελέγχους για τη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων προκειμένου να προστατεύεται ο καταναλωτής.

Ο ΥΠΑΑΤ σημείωσε, σύμφωνα με το news247.gr, πως από τον Απρίλιο είναι υποχρεωτική η αναγραφή προέλευσης κρέατος από το σφαγείο μέχρι τα σημεία πώλησης του κρέατος καθώς και η υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης του κρέατος στην απόδειξη της ταμειακής μηχανής των κρεοπωλείων.

«Στόχος μας είναι να αντιμετωπιστούν δυναμικά οι ελληνοποιήσεις, υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα για τον κλάδο με εντατικούς ελέγχους επιστρατεύοντας όλο το επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει η χώρα (ΕΦΕΤ, ΕΛΓΟ, Περιφέρειες)», κατέληξε ο κ. Αραχωβίτης

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις