Νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων χαρακτήρισαν τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street η οποία ολοκληρώθηκε με οριακές μεταβολές στους δείκτες τον απόηχο των πρακτικών που δημοσίευσε χθες η Fed και ενώ συνεχίζονται οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας.
Ο Dow Jones υποχώρησε 0,05% ή 14 μονάδες στις 26.142, ο S&P παρέμεινε αμετάβλητος στις 2.888 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,21% στις 7.947 μονάδες.
Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Boeing (+1,4%) και Walmart (+1,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των UnitedHealth (-4,5%) και Walgreens Boots (-2%).
Σημαντική άνοδο είχαν οι τραπεζικές μετοχές, με την JPMorgan Chase να ενισχύεται κατά 0,86% και τη Morgan Stanley να σημειώνει άνοδο 0,79% και τη Citigroup στο +0,6%. JPMorgan Chase και Wells Fargo αναμένεται να δημοσιεύσουν αύριο τα τριμηνιαία τους αποτελέσματα.
Ωστόσο οι τραπεζικές μετοχές περιόρισαν προς στιγμήν τα κέρδη τους, μετά τη δήλωση του Klaas Knot, μέλους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ότι ο νέος γύρος φθηνού δανεισμού (TLTROs) των τραπεζών θα πρέπει να προσφερθεί με λιγότερο γενναιόδωρους όρους από ό,τι ο προηγούμενος.
Στο μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε σε χαμηλό 50 ετών την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως είναι η τέταρτη διαδοχική εβδομάδα στην οποία σημειώνεται πτώση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 8.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 196.000 την εβδομάδα που έληξε στις 6 Απριλίου. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Οκτώβριο του 1969.
Επιπλέον, οι τιμές παραγωγού σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων πέντε μηνών τον Μάρτιο, αλλά ο υποκείμενος πληθωρισμός χονδρικής ήταν υποτονικός.
Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,6% τον περασμένο μήνα, λαμβάνοντας ώθηση από την άνοδο στο κόστος της βενζίνης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον περασμένο Οκτώβριο. Τον Φεβρουάριο ο δείκτης είχε καταγράψει κέρδη 0,1%.
Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού κινήθηκε 2,2% υψηλότερα, μετά από άνοδο 1,9% τον Φεβρουάριο.
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση 1,6% στα 63,58 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού υποχώρησε 1,6% στα 1.293 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1261 δολ. από 1,1275 την προηγούμενη μέρα.
Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο τριών μονάδων βάσης στο 2,5%.