Η πορεία της οικονομίας, η φτώχεια, η ευμάρεια ή η έλλειψη επαρκούς γνώσης επιδρά σημαντικά στην ανάπτυξη που καταγράφει ο κλάδο ασφαλειών. Όπως και στην Ελλάδα, αν και η πτώση που σημειώθηκε δεν οφείλεται στην χώρα μας μόνο στην ύφεση αλλά σε λάθος τακτικές, έτσι και στην Λατινική Αμερική η συρρίκνωση της οικονομίας είχε επιπτώσεις και στο κλάδο ασφαλειών.
Μετά, όμως από σημαντική συρρίκνωση του ΑΕΠ στην Λατινική Αμερική το 2016, η ανάκαμψη επιστρέφει στις βασικές οικονομίες, όπως είναι η Βραζιλία και η Αργεντινή.
Η συρρίκνωση της τάξης του 0,7% που σημειώθηκε στην Λατινική Αμερική το 2016 είχε σημαντικές επιπτώσεις στο κλάδο Γενικών Ασφαλειών ο οποίος κλάδος έχει στενές σχέσεις με την πορεία της οικονομίας κάθε χώρας. Ο συγκεκριμένος κλάδος σημείωσε πτώση 3,1% το 2016.
Ο κλάδος αυτοκινήτου ο οποίος εκπροσωπεί το 19,2% των συνολικών ασφαλίστρων συρρικνώθηκε κατά 4,9% το 2016 σε ετήσια βάση.
Η αισιοδοξία είναι διάχυτη στην Ευρώπη και ειδικότερα στους κύκλους των (αντ)ασφαλιστών οι οποίοι έχουν ήδη κάνει επενδύσεις στην περιοχή και πιθανά να τις αυξήσουν
Ελ. Ερμείδου
TECHin
Ο "Υπεράνθρωπος" του Νίτσε και... η Τεχνητή Νοημοσύνη
«Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε έναν Θεό;» ρωτά ο Ζαρατούστρα στο έργο του Νίτσε «Τάδε έφη Ζαρατούστρα». Στο εμβληματικό αυτό έργο του, ο Φρίντριχ Νίτσε το 1883 εισήγαγε την έννοια ...