Πολιτική

ΚΚΕ: Λαϊκός αγώνας κατά του κοινού αντιπάλου που ευθύνεται για φτώχεια και παρακολουθήσεις


«Δεν χρειάζεται καμιά ειδική δημοσκόπηση για να γίνει φανερό ότι αυξάνεται η δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, αυτό το διάστημα", τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ1 το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, Μάκης Παπαδόπουλος.

Με την ταυτόχρονη επισήμανση όμως (με βάση και τη σχετική ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ) ότι "ζητούμενο είναι να μην παγιδευτεί για άλλη μια φορά ο λαός σε μια ανούσια εκλογολογία η οποία αποπροσανατολίζει από το κύριο: ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να οργανωθεί λαϊκός αγώνας, πρέπει να φουντώσουν οι αγώνες απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, ο οποίος είναι ο ίδιος και για την ακρίβεια, και για την ενεργειακή φτώχεια, και για τις παρακολουθήσεις".

Σύμφωνα με τον Μάκη Παπαδόπουλο, ο λαός έχει να αντιμετωπίσει ένα πλαίσιο που καθορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο "όσο διατηρείται ακλόνητο δεν πρόκειται να ανοίξει ο δρόμος για την λαϊκή ευημερία".

Εξήγησε δε, πως "αυτό το θεσμικό πλαίσιο επιτρέπει με ''νόμιμο'' τρόπο την παρακολούθηση όλων των πολιτών, όχι μόνο στην Ελλάδα, σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Σε επόμενο σημείο της συνέντευξής του, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ ανέφερε ότι "οι δεσμεύσεις της ΕΕ που ακύρωσαν την λιγνιτική παραγωγή στην Ελλάδα και την έκαναν πανάκριβη με το εμπόριο ρύπων ανοίγουν το δρόμο στην ενεργειακή φτώχεια". Ενώ επέκρινε τις δεσμεύσεις, όπως είπε, "για πολύ υψηλούς έμμεσους φόρους για να υπάρχουν τα «ματωμένα» πλεονάσματα και στον ενεργειακό πόλεμο με την Ρωσία που τον πληρώνουν οι λαοί της Ευρώπης".

"Αυτό είναι το δάσος που δεν πρέπει να χαθεί στα δέντρα των επιμέρους περιστατικών", σημείωσε, "γι' αυτό και εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να συζητηθεί συνολικά το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει από τη μία πλευρά το νόμιμο φακέλωμα ολόκληρου του λαού και από την άλλη τον οδηγεί στη φτώχεια, στην αύξηση της ακρίβειας και στην επιδότηση της ακρίβειας από το κράτος".

Αναφερόμενος στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές - παρακολουθήσεις, υπογράμμισε πως πρέπει να διερευνηθεί κάθε συγκεκριμένη καταγγελία, όπως οι «συνακροάσεις» στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ. Κυρίως, όμως "να αναδειχθεί ένα αντιδραστικό πλαίσιο που επιτρέπει την νόμιμη παρακολούθηση όλων των πολιτών, την προληπτική παρακολούθηση και το φακέλωμα όλων των πολιτών, τη νόμιμη εμπορία κατασκοπευτικού λογισμικού, τη νόμιμη άρση με μεγάλη ευκολία του απορρήτου", είπε, προσθέτοντας πως "όλα αυτά έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες, για τις οποίες είναι συνένοχοι τόσο η ΝΔ, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ".

Επίσης, έκανε λόγο για "συνενοχή των τριών κομμάτων για το ότι έχουμε ένα κράτος που είναι πολύ ικανό στις παρακολουθήσεις, στο να υπονομεύει απεργίες, στο να διαλύει διαδηλώσεις και εξαιρετικά ανίκανο να αντιμετωπίζει την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τις πλημμύρες και τις φωτιές γιατί υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου".

Μιλώντας ειδικότερα για τις επιδοτήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, υποστήριξε ότι "πρόκειται για χρήματα του λαού που επιδοτούν την ακρίβεια, δηλαδή πληρώνουμε ως φορολογούμενοι αυτά που γλιτώνουμε ως καταναλωτές, ενώ δεν υπάρχει σύγκρουση με τις μεγάλες δεσμεύσεις που θα απελευθερώσουν την λιγνιτική παραγωγή, θα τερματίσουν τον ενεργειακό πόλεμο με την Ρωσία, θα καταργήσουν τους έμμεσους φόρους".

Εν αντιθέσει με τα άλλα κόμματα, "το ΚΚΕ δεν έχει αυτές τις δεσμεύσεις και γι' αυτό μπορεί να ηγηθεί μιας μεγάλης λαϊκής αντεπίθεσης", κατέληξε.

Διαβαστε επισης