MEDSin

Γυμναστική, αδυνάτισμα και... ζύγισμα


Πολλά άτομα επιλέγουν να ζυγίζονται πριν ή μετά το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθούν, προκειμένου να δουν τι διαφορά υπάρχει. Το ίδιο ισχύει και με το μέτρημα πόντων σε διάφορα σημεία του σώματος. Αυτή η πρακτική δεν είναι σωστή, αφού τα κιλά που έχουν χαθεί, οφείλονται κυρίως στην εφίδρωση και δεν βοηθούν πολύ στο συνολικό αδυνάτισμα, ενώ η σύσφιξη σύσφιξη γλουτών δεν μπορεί να επιτευχθεί από τη μία στιγμή στην άλλη.

Πρέπει να γνωρίζουμε πως το ποσοστό που ιδρώνει κάποιος, υποδηλώνει ότι ανέβηκε η θερμοκρασία του και τα κιλά που χάνονται, προέρχονται κυρίως από την εφίδρωση. Συχνά ο πολύς ιδρώτας υποδηλώνει πως ο οργανισμός χρησιμοποιεί αυξημένο ποσοστό από το μυϊκό γλυκογόνο (υδατάνθρακες). 

Έτσι, βρίσκει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται για να πραγματοποιηθούν οι κινήσεις. Στην ουσία υπάρχει μόνο μεγαλύτερο ποσοστό εφίδρωσης, αφού για κάθε μόριο γλυκογόνου αποβάλλονται τρία μόρια νερού. Όσοι επιθυμούν να χάσουν περισσότερο τοπικό λίπος, θα πρέπει να διαλέξουν ένα σταθερό ρυθμό άσκησης και να μεγαλώσουν τη διάρκεια του προγράμματος εκγύμνασης.

Αν κάποιος ανέβει στη ζυγαριά μετά το τέλος του προγράμματος γυμναστικής, μπορεί να δει ακόμη και διαφορά 1,5 κιλού. Μόλις όμως, πιει δύο με τρία ποτήρια νερό, θα έχει πάρει παραπάνω από το μισό πίσω. Προκειμένου για να χάσει κάποιος ένα κιλό λίπους, χρειάζεται να «κάψει» 7.500 θερμίδες. 

Η καλύτερη λύση για όποιον θέλει να αδυνατίσει, είναι να βρει το πρόγραμμα γυμναστικής που του ταιριάζει και να το ακολουθήσει πιστά σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή. Θα πρέπει να ζυγίζεται μία με δύο φορές την εβδομάδα.