Νέο Επιχειρείν

Disrupt Greece: Στις 25 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη ο μεγάλος διαγωνισμός καινοτομίας


Startups, ρομπότ στη σκηνή, o πρώτος «cyborg artist στον κόσμο» και σπουδαίοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συνθέτουν το «πάζλ» του φετινού διαγωνισμού Disrupt Greece, που κορυφώνεται με το μεγάλο event στο Μουσείο Μπενάκη στις 25 Σεπτεμβρίου. 

Ο μεγάλος διαγωνισμός καινοτομίας, που διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά Fortune και Industry Disruptors – Game Changers με στρατηγικό συνεργάτη την εταιρεία Παπαστράτος, κορυφώνεται με ένα event, που έχει ως θέμα το «μέλλον της εργασίας». Στο επίκεντρο θα βρεθούν η τεχνητή νοημοσύνη, οι νέες δεξιότητες που απαιτεί η ψηφιακή εποχή, ο ρόλος των ευέλικτων σχημάτων και της κουλτούρας των νεοφυών επιχειρήσεων στο τρόπο που δουλεύουμε, και η αυτοματοποίηση των διαδικασιών, ως απόρροια της χρήσης των νέων τεχνολογικών εργαλείων. 

Παράλληλα οι δέκα καλύτερες ομάδες του διαγωνισμού θα διεκδικήσουν στη σκηνή του Disrupt Greece χρηματικά έπαθλα και υπηρεσίες ύψους 100.000 ευρώ. 

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στα Spaces της οδού Ερμού, όπου στεγάζονται πολλοί επιχειρηματίες για να αναπτύξουν τις ιδέες τους, οι εκπρόσωποι του διαγωνισμού αναφέρθηκαν αναλυτικά στο τι θα δούμε στις 25 Σεπτεμβρίου, που θα ξεκινήσει στις 15.00 και θα ολοκληρωθεί στις 20.00, αλλά και στους στόχους που επιδιώκει να πετύχει η πλατφόρμα καινοτομίας DISRUPT GREECE. 

Η Βrand Manager του Fortune, Αναστασία Παρετζόγλου, ανέφερε σχετικά: 

«Στόχος μας είναι η εδραίωση ενός ζωντανού και εξελισσόμενου δικτύου καινοτομίας που θα αποτελέσει παράδειγμα για το μέλλον και όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ, γνωρίζουμε ότι η ψηφιακή Ελλάδα περνάει κυρίως μέσα από ευέλικτα σχήματα, σαν αυτά που καλούμε να συμμετέχουν και να διαγωνιστούν. Startups με έμφαση στην καινοτομία, στην υψηλή τεχνολογία και στην εξωστρέφεια. Τελικός σκοπός μας, είναι μέσα από τον Κύκλο Καινοτομίας του Disrupt Greece, να εδραιωθεί μία κοινότητα επιχειρηματιών, ερευνητών, μεντόρων, στελεχών της αγοράς και επενδυτών, που θα  ενδυναμώνουν το οικοσύστημα και θα συμβάλλουν με λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν τις ομάδες να «σταθούν» τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή  αγορά». 

Για το άνοιγμα ενός νέου κύκλου καινοτομίας που τείνει να καταστεί θεσμός μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, ενώ δεσμεύτηκε πως τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα του, θα συνεχίσουν να στηρίζουν έμπρακτα τη νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης τόνισε πως η χώρα έχει ανάγκη να στηριχτεί στις νέες επιχειρήσεις, αλλά και να επενδύσει στη δημιουργία γνώσης και στην παραγωγή καινοτομίας.
«Κρύβοντας μέσα του μια τεράστια δυναμική, το Disrupt Greece εξελίσσεται σε μια πολύτιμη πλατφόρμα για την ανάδειξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας σε πρότυπο για την ελληνική οικονομία. Αυτό έχει σήμερα ανάγκη ο τόπος: Να ανοίξει το δικό του δρόμο στο μέλλον, αξιοποιώντας τη δημιουργική ορμή, τον δυναμισμό, αλλά και τις ανατρεπτικές ιδέες των startups. 

Με όχημα την καινοτομία, τα όνειρα, όσο μεγάλα και αν είναι, μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Στην Παπαστράτος γνωρίζουμε καλά την αξία της. Χάρη σε αυτή μπορέσαμε να σταματήσουμε την παραγωγή τσιγάρων, ανοίγοντας ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία μας. Το ίδιο μπορεί να συμβεί με τη χώρα. Η επόμενη μέρα περνά μέσα από την Ελλάδα της καινοτομίας.»     

Τον λόγο πήρε ο Μιχάλης Στάγκος, Διευθύνων Σύμβουλος της MSCOMM και συν-ιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers. Αναφερόμενος στα οφέλη των νεοφυών επιχειρήσεων που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, τόνισε πως εκτός από την εμπειρία που θα αποκομίσουν, οι νικητές θα αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, θα μάθουν πώς να στήσουν την δομή της επιχείρησής τους, και πώς να επεκταθούν με επιτυχία εκτός συνόρων. 

«Φέρνουμε σε επαφή τις startups με εκείνους τους stakeholders, που μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στα επόμενα βήματα ανάπτυξης μιας εταιρείας. Δεν αρκεί μόνο το ταλέντο, αλλά χρειάζεται και ένα νέο μοντέλο συνεργασίας για το οικοσύστημα» δήλωσε, αναγνωρίζοντας πως εκτός από τις αλλαγές που συντελούνται σε πολιτικό-οικονομικό επίπεδο, οι startuppers έχουν πλέον στη διάθεσή τους νέα τεχνολογικά και όχι μόνο εργαλεία προς αξιοποίηση.

Πρόσθεσε πως η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα δεδομένα και πως οι δεξιότητες που απαιτούνται είναι διαφορετικές ώστε οι εργαζόμενοι να επιβιώσουν σε  παγκόσμια αγορά, όπου ένας μεγάλος αριθμός ειδικοτήτων θα εξαφανιστεί. «Δυστυχώς το brain drain και η έλλειψη δεξιοτήτων είναι τεράστια. Αυτή τη στιγμή η ελληνική αγορά υποφέρει από έλλειψη ικανών στελεχών».

Στις 25 Σεπτεμβρίου θα δώσουν το παρόν ομιλητές όπως ο Neil Harbisson, το πρώτο «cyborg του κόσμου», με ενσωματωμένη κεραία στο κρανίο του, ο Αlessio Aceti της Karspersky, ειδικός σε θέμα ασφαλείας και big Data, o Martin Wilckens της Deutsche Telecom, αλλά και από την ελληνική σκηνή η Μαρία Ευθυμίου και ο Θεοδόσης Τάσιος σε ένα ανατρεπτικό δίδυμο επί σκηνής, ο επικεφαλής της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου και πετυχημένες ελληνικές εταιρείες όπως η Innoetics και η Moosend. 

Το Disrupt Greece  τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΒ και έχει τη στήριξη των κυριότερων φορέων του οικοσυστήματος. 

Executive partner του Disrupt Greece είναι η ΣΟΛ, η μεγαλύτερη εταιρεία ορκωτών ελεγκτών λογιστών στην Ελλάδα, που θα σχεδιάσει για τους φετινούς φιναλίστ του διαγωνισμού ένα πρόγραμμα πρακτικής και τεχνικής βοήθειας για τη συνολική οικονομική και αναπτυξιακή εικόνα του εγχειρήματός τους.

Το Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ο ακαδημαϊκός συνεργάτης του Disrupt Greece για το 2018 και στις εγκαταστάσεις του πραγματοποιείται φέτος το Bootcamp του μεγάλου διαγωνισμού επιχειρηματικότητας για την εκπαίδευση και την προετοιμασία των ομάδων που δήλωσαν συμμετοχή. 

Δείτε την ατζέντα του event στις 25 Σεπτεμβρίου:

https://www.disruptgreece.gr/disrupt-greece-2018-the-future-of-work-agenda/