Το κλείσιμο της αξιολόγησης και, η ανατροπή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στην οικονομία, επηρεάζοντας τα νοικοκυριά και την ιδιωτική κατανάλωση μπορεί να απογειώσουν την ασφαλιστική αγορά. Στους συντελεστές ανόδου της αγοράς, και η άρση των capital controls, τα οποία σε δύο μήνες συμπληρώνουν δύο χρόνια από την επιβολή τους, με την οριστική, ωστόσο, άρση να δείχνει μακριά, ακόμα.
της Ελενας Ερμείδου
Στο 4% επί του ΑΕΠ μπορεί να φτάσει η παραγωγή ασφαλίστρων σε ορίζοντα δεκαετίας δήλωσε στην συνέντευξη τύπου για τα αποτελέσματα, ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife ERB, βασικός μέτοχος της οποίας είναι η Fairfax. Η άνοδος, ωστόσο αυτή δύνανται να επιτευχθεί, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν «έκτακτες καταστάσεις», ο ίδιος τόνισε, παραθέτοντας ό,τι συνολικά ο κλάδος μέσα στο 2017, εν μέσω πολύ δύσκολων συνθηκών να ανέκαμψε, γράφοντας θετικά αποτελέσματα.
«Εχουμε μία αγορά που είναι στα πολύ κάτω της, αλλά μοιάζει να γυρίζει» υπογράμμισε, συγκεκριμένα.
Δρομολογούνται κινήσεις για συντάξεις και υγεία
Συντάξεις και υγεία είναι δύο τομείς που παρουσιάζουν ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης, και δύο άξονες, μεταξύ άλλων που η ασφαλιστική αγορά ετοιμάζεται να δρομολογήσει κινήσεις.
Η διαπίστωση αυτή απορρέει από την υψηλή ζήτηση που καταγράφεται τα τελευταία δύο χρόνια και που θα συνεχίσει λόγω της πορείας που ακολουθεί το δημόσιο σύστημα ασφάλισης της χωράς, απόρροια της αθρόας συνταξιοδότησης και της αυθαίρετης πολιτικής που ακολούθησε το σύστημα
«Είχαμε πολύ υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης συντάξεων», τόνισε ο Αλ. Σαρρηγεωργίου επιχειρώντας να αποσαφηνίσει το πλαίσιο, συμπληρώνοντας ότι «είχαμε το πιο γενναιόδωρο κράτος, αυτό δεν θα το ξαναζήσουμε».
Στο πλαίσιο αυτό, τόσο η Eurolife, όπως και άλλες ασφαλιστικές ξεκίνησαν να ενισχύουν την φαρέτρα τους με συνταξιοδοτικά – αποταμιευτικά προϊόντα και προϊόντα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας.
Το τεχνικό αποτέλεσμα είναι των αποτελεσμάτων, σημαντικότερο
Η δύναμη μίας ασφαλιστικής ξεκινά από το τεχνικό αποτέλεσμα, ώστε να είναι σε θέση να αποζημιώνει. Επίσης από την διατήρηση της αποδοτικότητας κόστους, την διατήρηση, ισχυρής κεφαλαιακής επάρκειας και υλοποίηση δεσμεύσεων πελατοκεντρικής προσέγγισης.
«Πρόκειται για τους πιο σημαντικούς πυλώνες» τόνισε ο Αλ. Σαρρηγεωργίου.
Eurolife:1η στην Ζωή και 2η στην Ελλάδα σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς
Η Eurolife είναι πρώτη σε τζίρο στο κλάδο Ζωής και δεύτερη στην Ελλάδα στο σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς. Συγκεκριμένα, το μερίδιο αγοράς της Eurolife ERB στις Ασφαλίσεις Ζωής ανήλθε το 2016 σε 22%, καταγράφοντας αύξηση σχεδόν 80% σε σχέση με το 2015 και στις Γενικές Ασφαλίσεις σε 3,2%.
Συνολικά, ο Όμιλος Eurolife ERB για την οικονομική χρήση 2015 κατέγραψε αύξηση 55% στα κέρδη προ φόρων, τα οποία ανήλθαν σε 106 εκατομμύρια ευρώ και αύξηση 43% στα κέρδη μετά φόρων στα 69 εκατομμύρια ευρώ. Η Eurolife ERB το 2016 κατέβαλε 387εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις.
Αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα της Eurolife για το 2016, διαβάστε ΕΔΩ
Πολυκαναλική προσέγγιση
Η επιτυχία της Eurolife βασίζεται, στη πολυκαναλική της προσέγγιση. Είναι ισχυρός παίκτης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά του bancassurance, μέσα από τα δίκτυα συνεργασίας της με την Eurobank και του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Παράλληλα διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο διαμεσολαβητών σε όλη την Ελλάδα, (πάνω από 1200 ανεξάρτητους συνεργάτες) εφαρμόζοντας πολυκαναλική στρατηγική.
Στο σημείο αυτό, με δήλωση του Αλ. Σαρρηγεωργίου αποσαφηνίζει: «Τα δίκτυα που μοιάζουν αντίπαλα, μπορούν να συνυπάρξουν».
Το αύριο και οι επόμενες κινήσεις
Η Eurolife στοχεύει σε περαιτέρω ανάπτυξη, έχοντας ως δεδομένο τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά, αλλά, και ως εταιρεία του διεθνούς επενδυτικού ομίλου Fairfax. Προσδοκά ανάπτυξη μέσα από την Ρουμανία. Δεν αποκλείει εξαγορές, καθώς ο βασικός μέτοχος λειτουργεί αποκεντρωτικά και όχι συγκεντρωτικά. Εξετάζει περιπτώσεις εξαγορών, νέα δίκτυα, ωστόσο όπως διευκρίνισε ο Αλ. Σαρρηγεωργίου «μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι ενδιαφέρον».
Συγκεκριμένα στοχεύει σε οργανική και μη οργανική ανάπτυξη, στην ανάπτυξη της προϊοντική της σύνθεσης (γενικές και ζωής), επίσης περαιτέρω ανάπτυξη μέσα από τον ψηφιακό της μετασχηματισμό και το αυστηρά επιλεγμένο ανθρώπινο δυναμικό της.