TECHin

Google: Ανοίγει νέο γύρο προσλήψεων στην Κίνα


Σε μία προσπάθεια να ξαναμπεί δυναμικά στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η Google ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει περισσότερα από 50 άτομα στην Κίνα,  από μηχανικούς λογισμικού μέχρι managers στις τηλεπικοινωνίες. 

Σύμφωνα με το CNBC, μια σειρά θέσεων εργασίας αναρτήθηκε σήμερα στο επαγγελματικό δίκτυο LinkedIn και μεταξύ των θέσεων που προσφέρονται είναι κορυφαίοι μηχανικοί λογισμικού, ειδικοί στη διαφήμιση, ένας manager στις δημόσιες σχέσεις, ακόμη κι ένας διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης για τις εφαρμογές και τα παιχνίδια του Google Play.

Το 2010 η εταιρία απέσυρε την υπηρεσία της αναζήτησης από την Κίνα, αφού ανακοίνωσε πως είχε γίνει στόχος ηλεκτρονικών επιθέσεων της κυβέρνησης της χώρας σε μια προσπάθεια λογοκρισίας περιεχομένου. Η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail επίσης είχε μπλοκαριστεί, αλλά το Android είναι το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα κινητής στη χώρα.

Στον τομέα των υπηρεσιών αναζήτησης, η Baidu αποτελεί τον κύριο παίκτη στην ασιατική χώρα.

«Πάντα βρισκόμαστε σε αναζήτηση νέων καλών εργαζομένων που θα προστεθούν στους εκατοντάδες googlers που ήδη εργάζονται στην Κίνα», ανέφερε εκπρόσωπος της Google μιλώντας στο διεθνές δίκτυο, ενώ πρόσθεσε πως «αυτοί οι εργαζόμενοι βοηθούν τους Κινέζους κατασκευαστές λογισμικού και τις επιχειρήσεις να συνδεθούν με τους χρήστες του κόσμου, υποστηρίζοντας τους κορυφαίους εμπόρους του κόσμου καθώς χρησιμοποιούν τις διαφημιστικές μας συναλλαγές και δίκτυα στην Κίνα».

Η εταιρία προσπαθεί εδώ και καιρό να ξαναμπεί σταδιακά στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Τον Οκτώβριο, ο αμερικανικός κολοσσός στην αναζήτηση επένδυσε ένα άγνωστο χρηματικό ποσό στην κινεζική startup τεχνητής νοημοσύνης, Mobvoi. Τον Νοέμβριο, διέρρευσε η φήμη πως η Google στοχεύει στηνενεργοποίηση του Play store της στην Κίνα φέτος. Η πρόσληψη ενός διευθυντή επιχειρηματικής ανάπτυξης γι' αυτόν τον τομέα φαίνεται να στηρίζει τις φήμες.

Πάντως, η αμερικανική εταιρία μάλλον θα δυσκολευτεί πολύ να εκτοπίσει την κυριαρχία των κυρίαρχων παικτών στην ασιατική χώρα, όπως είναι οι Alibaba και Tencent. Επιπλέον, θα πρέπει να συμμορφωθεί με τους ελέγχους και τη λογοκρισία του κυβερνόντος κόμματος.

 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις