Για τις υποκλοπές μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.
Σχετικά με τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, στον απόηχο του πορίσματος του Αρείου Πάγου για το ζήτημα των υποκλοπών, ο κ. Γλαβίνας επεσήμανε ότι «ο κ. Μαρινάκης προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας. Πενήντα χρόνια από τη Μεταπολίτευση, έχουμε καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αντιδημοκρατικές μεθόδους. Έχουμε ένα τεράστιο σκάνδαλο, το οποίο σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης θα είχε δημιουργήσει τεκτονικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, θα είχαν απολογηθεί όλοι. Στην Ελλάδα αντίθετα ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Όταν ο κ. Φλωρίδης πριν κάποια χρόνια, για ανάλογες υποθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που επίσης έχει λερωμένη τη φωλιά του απέναντι στην ανεξαρτησία των θεσμών, καταφερόταν εναντίον της δικαιοσύνης δεν υπήρχε αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία γιατί τη συνέφερε. Η πίστη στη δικαιοσύνη δεν είναι α λα καρτ και ο σεβασμός στην ανεξαρτησία της είναι κατοχυρωμένος».
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπενθύμισε ότι το Σύνταγμα προβλέπει πως οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό, ως εκ τούτου «η Βουλή, όπου ο λαός εκπροσωπείται, έχει κάθε δικαίωμα, όπως προβλέπεται και στον κανονισμό της, να καλεί εν προκειμένω την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με την ανακοίνωση της για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης των υποκλοπών. Δεν είναι προσβολή της διάκρισης των λειτουργιών το να δικαιούται η Βουλή να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της».
Ξεκαθάρισε, δε, ότι δεν αμφισβητείται η δικαστική απόφαση, κάνοντας ωστόσο παράλληλα λόγο για σκάνδαλο διαφθοράς και ένα σκάνδαλο διαφθοράς του Υπουργείου Εξωτερικών, εξηγώντας:
«Ο τότε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, σημερινός Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας κ. Σμυρλής υπέγραφε την εξαγωγή του Predator μέσω της εταιρείας Intelexa σε τρίτες χώρες.Πώς αυτό επετράπη; Ποιοι κέρδισαν; Ακολουθήθηκε η ροή του χρήματος; Άνοιξαν τραπεζικοί λογαριασμοί; Υπάρχουν τεράστια ερωτήματα ως προς τη δικαστική έρευνα, τα οποία οφείλουν να απαντηθούν».
«Η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να απολογηθεί. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει το δικαίωμα να ενημερωθεί για τους λόγους της παρακολούθησής του, όπως ορίζει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τι κάνουν η Κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης; Κρύβονται πίσω από τις ευθύνες τους. Έχουμε κάποια απάντηση; Σιγή ιχθύος», πρόσθεσε.
Αναφορικά με την τροπολογία της Κυβέρνηση για έκτακτη φορολόγηση των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, ο Θανάσης Γλαβίνας εκτίμησε ότι αυτή «έγινε με ένα πολύ χαμηλό ποσοστό, ενώ η ευρωπαϊκή οδηγία δίνει πολύ μεγαλύτερο περιθώριο» και παρέθεσε σειρά ερωτημάτων προς την Κυβέρνηση: «Η χώρα δεν έπρεπε να έχει προβλέψει ότι σε τέτοιες ενεργειακές κρίσεις να είναι περισσότερο ενεργειακά αυτάρκης; Μπορεί η κάθε αναταραχή, να μας καθιστά τόσο ευάλωτους; Έγιναν οι επενδύσεις που έπρεπε στα δίκτυα; Έχουμε τις διεθνείς διασυνδέσεις; Μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να μπορούν Δήμοι, συνεταιρισμοί να χρησιμοποιούν τα -ανύπαρκτα- δίκτυα;
Τίποτα από αυτά, δυστυχώς, δεν έχει γίνει, ενώ θα έπρεπε. Και η ευθύνη είναι στην Κυβέρνηση, που διαρκώς κρύβεται πίσω από το αφήγημα της εξωτερικής κρίσης. Έρχεται στην Ελλαδα μια κρίση από το εξωτερικό, την πληρώνουμε πάρα πολύ ακριβά οι Έλληνες καταναλωτές και φορολογούμενοι και οι απαντήσεις της Κυβέρνησης είναι "δυστυχώς είναι μια εξωτερική κρίση". Πολύ καθαρά, δεν θωράκισαν ενεργειακά τη χώρα ώστε το κόστος να μη μεταβιβάζεται στους απλούς πολίτες και η ενεργειακή αγορά είναι έρμαιο στα ολιγοπωλιακά συμφέροντα».
Σχολιάζοντας, τέλος, το ντόμινο κρουσμάτων πανώλης των αιγοπροβάτων και την έλλειψη ελέγχων στα σύνορα συνέπεια της κυβερνητικής ανεπάρκειας, ο κ. Γλαβίνας στάθηκε στο «τι κάνουμε μετά την καταστροφή των κτηνοτρόφων» υπενθυμίζοντας τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν μετά το ξέσπασμα της γρίπης των χοίρων πριν από χρόνια.
«Υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι έμειναν ξεκρέμαστοι, δεν έλαβαν αποζημιώσεις και δεν μπορούσαν να συνεχίσουν τις υγιείς επιχειρήσεις που είχαν και οι οποίες κρατούσαν ζωντανή την Περιφέρεια και τις τοπικές κοινωνίες. Πρέπει, λοιπόν, αφού δούμε τη δημόσια υγεία, να σταθούμε και στην επόμενη ημέρα για αυτούς τους ανθρώπους» κατέληξε.