Οικονομία

Γεωργιάδης: Η Ελλάδα είχε τον Μάρτιο τον έκτο χαμηλότερο πληθωρισμό τροφίμων στην ΕΕ των 27


«Η Ελλάδα έχει τον έκτο χαμηλότερο πληθωρισμό τροφίμων στην ΕΕ των 27 τον Μάρτιο του 2023, με βάση την Eurostat», αναφέρει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει:

«Πληθωρισμός Τροφίμων

ΦΕΒ 23 vs ΙΑΝ 23

Ουγγαρία 45,1% από 47%

Σλοβακία 29,1% από 27,5%

Λιθουανία 27,5% από 29,7%

Εσθονία 25,5 από 25,8%

Πολωνία 25,1% από 24,5%

Τσεχία 24,6% από 25,2%

Λετονία 24,3% από 25,4%

Γερμανία 22,9% από 22,3%

Βουλγαρία 22,2% από 25%

Ρουμανία 22,2% από 22,9%

Σουηδία 21% από 22,6%

Βέλγιο 20,7% από 18,9%

Πορτογαλία 20% από 22%

Σλοβενία 19,8% από 19%

ΕΕ 19,6% από 19,5%

Ολλανδία 18,4% από 18,4%

Κροατία 18,3% από 17,9%

Ευρωζώνη 17,9% από 17,7%

Φινλανδία 17,7% από 17,3%

Γαλλία 17,2% από 16,1%

Ισπανία 16,5% από 16,7%

Δανία 16,1% από 15,3%

Αυστρία 14,6% από 16,5%

Ελλάδα 14,1% από 14,7%

Λουξεμβούργο 13,5% από 13,5%

Μάλτα 13,3% από 13,6%

Ιταλία 13,3% από 13,5%

Ιρλανδία 13,3% από 13,3%

Κύπρος 6,1% από 9,1%.

Με την Ισπανία η διαφορά στον πληθωρισμό τροφίμων αυξήθηκε ακόμη περισσότερο στο 2,4% (Ελλάδα 14,1%, Ισπανία 16,5%) τον Μάρτιο από 2% τον Φεβρουάριο (Ελλάδα 14,7%, Ισπανία 16,7%)».

Διαβαστε επισης