«Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο έχει την ευθύνη για τη λειτουργία των ΚΕΠ, ξεκινά μια δράση, διερεύνησης ουσιαστικά, νέων πεδίων στα οποία θα μπορούν να παράσχουν υπηρεσίες πληροφόρησης τα ΚΕΠ. Αυτή η δράση ονομάστηκε ΚΕΠPLUS». Αυτά τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Γεωργαντάς, ο οποίος μετείχε σήμερα σε κλειστή τεχνική συνάντηση για το θέμα της λειτουργίας των ΚΕΠPLUS στο Gisemi Hub, Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, στα Τρίκαλα.
Ουσιαστικά, συνέχισε ο κ. Γεωργαντάς, θέλουμε να αξιοποιήσουμε το πολύ μεγάλο αυτό δίκτυο των 1.070 σημείων σε όλη τη χώρα, με έναν καταξιωμένο θεσμό στη συνείδηση του κόσμου, για να καλύψουμε το κενό το οποίο προφανώς υπάρχει, ειδικά στις νεοφυείς επιχειρήσεις. Και εξήγησε:
«Θέλουμε μέσα από εξειδικευμένους υπαλλήλους των ΚΕΠ, να μπορεί να δίνεται η πρώτη πληροφόρηση, σε όποιον θέλει να επιχειρήσει στη χώρα, σε όποιον θέλει να επενδύσει. Βεβαίως, με συνεργασία και μέσα από μια διαδραστική επαφή με τα τοπικά επιμελητήρια, προκειμένου να ενισχυθεί, όσον το δυνατόν περισσότερο, η προσπάθεια που πρέπει συνολικά να γίνει το επόμενο διάστημα στη χώρα μας, για την οικονομική της ανάταξη».
Στη συνάντηση αυτή, που δεν ήταν ανοικτή εκδήλωση για το κοινό, πήραν μέρος, ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, οι εκπρόσωποι του επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου, στελέχη του υπουργείου, καθώς και η βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα, κά.
Αναφερόμενος στη σύσκεψη, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «πως αυτή πραγματοποιήθηκε για να δούμε ακριβώς την ανάγκη της πληροφόρησης και τα πεδία τα οποία χρειάζεται να καλύψουμε. Αυτές οι δράσεις γίνονται σε τουλάχιστον 12 πόλεις της χώρας, σε 17 δήμους, όπου εκπρόσωποι των επιμελητηρίων, των παραγωγικών τάξεων, αλλά και ατομικά επιχειρηματίες, έρχονται και μας καταθέτουν τις απόψεις τους για το που θα θέλουν να συνδράμουμε στην κατεύθυνση, του έργου της και της πληροφόρησης». Καταλήγοντας τόνισε: «Όλο αυτό, γίνεται βεβαίως σε συνδυασμό με την παράλληλη δουλειά του υπουργείου μας, σε σχέση με την απλούστευση των διαδικασιών και την τυποποίηση, ουσιαστικά, των υπηρεσιών που το κράτος παράσχει στον πολίτη, στον επιχειρηματία, το οποίο παράλληλα προχωρά και το οποίο το επόμενο διάστημα θα είναι στη διάθεση όλων, προκειμένου η γραφειοκρατία να μην αποτελεί εμπόδιο σε όποιον θέλει να επιχειρήσει στη χώρα».