Πολιτική

Γεννηματά: Ο ελληνικός λαός περιμένει από όλους μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων


«Η υπόθεση Novartis είναι και σκάνδαλο και σκευωρία»,, υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της πριν από λίγη ώρα στη Βουλή και πρόσθεσε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν παράλληλες ευθύνες. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής διευκρίνισε ότι θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του κ. Παπαγγελόπουλου στην Δικαιοσύνη που έχει τον τελικό λόγο, για να έρθουν όλα στο φως.

Υποστήριξε ότι η εκτόξευση της δαπάνης στο φάρμακο επί ΝΔ, την οποία μείωσε σημαντικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνέλαβε σημαντικά στην οικονομική κατάρρευση της χώρας και την επιβολή των μνημονίων και ισχυρίστηκε ότι πάνω σ΄αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε μια πολιτική πλεκτάνη. Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι το παραδικαστικό κύκλωμα γεννήθηκε από τα σπλάχνα της Δεξιάς κι είχε στόχο το ΠΑΣΟΚ. « Τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ το υιοθέτησε και πάνω στη τεχνογνωσία του κ. Παπαγγελόπουλου έστησε το δικό του παρακράτος. Δεν είχαν κανένα δισταγμό να αναθέσουν την καταπολέμηση της διαφθοράς στον επικεφαλής της ΚΥΠ επί Καραμανλή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά παρατήρησε ότι αρνείται να κάνει κάθαρση, παρά τίς ισχυρές ενδείξεις και αποδείξεις που αποκαλύπτονται.
Κλιμακώνοντας την σφοδρή κριτική της στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κ. Γεννηματά ανέφερε πως δεν έχει ίχνος αξιοπιστίας έχοντας αποκρουστική, καθεστωτική αντίληψη. «Θύλακες παρακράτους, μαγαζιά, παραμάγαζα, επιχείρηση ελέγχου των μέσων μαζικής ενημέρωσης, και τώρα οι φρικιαστικές αποκαλύψεις για το Μάτι. Τα λέγαμε από το 2018. Έστησαν αποκρουστικό σόου ξέροντας ότι καίγονται άνθρωποι. Προκλητικοί κι απαράδεκτοι χειρισμοί χωρίς δημοκρατική ευθύνη και ήθος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ηθικό ανάστημα και το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς αποδείχθηκε η μεγαλύτερη πλάνη της Μεταπολίτευσης» υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά.

Επίσης, καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα την πλήρη πολιτική ευθύνη για τον εκτροχιασμό επί των ημερών του, επειδή συνεχίζει να καλύπτει τους πρωταίτιους. Έβαλε στο στόχαστρο και τον πρωθυπουργό, αναφέροντας ότι «μπορεί να βολεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κάνει λάθος. Εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, είμαστε το αντίβαρο στη συντηρητική Δεξιά».

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε και στις ραγδαίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με την έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας, υπογραμμίζοντας: «Ελπίζω να αντιλαμβάνεται τώρα ο κ. Μητσοτάκης ότι οι κυρώσεις έπρεπε ήδη να είχαν συζητηθεί και επιβληθεί. Τώρα προτεραιότητα είναι η ετοιμότητα και αποφασιστικότητα για την αποτροπή κάθε προσπάθειας παραβίασης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Χαρακτήρισε σημαντικές και αναγκαίες τις αυριανές συναντήσεις ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών, αλλά τόνισε πως έχει έρθει η ώρα για τη σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, γιατί τώρα είναι η ώρα να φανεί η εθνική ομοψυχία και ενότητα.

«Ο ελληνικός λαός περιμένει από όλους μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε και κατέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Θεωρώ αδιανόητο η αξιωματική αντιπολίτευση να παζαρεύει με τρόπο που προσβάλλει βάναυσα τη δημοκρατία μας, την αναγκαία στήριξη που πρέπει να δώσει τούτη την ώρα στα συμφέροντα του ελληνικού λαού». Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής, έχει απόλυτη προτεραιότητα να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για την αναγκαία ενότητα του έθνους και του λαού αυτές τις ώρες.

Σχολίασε ακόμη και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, όπου επεσήμανε πως «για την Ελλάδα είναι μια σημαντική ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί, με σχέδιο και όραμα. Με ουσιαστικό διάλογο των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων. Να μη συνδεθεί με πελατειακές σκοπιμότητες. Να στηρίξει νέες πολιτικές για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προσαρμογή μας στην ψηφιακή εποχή. Στο Κίνημα Αλλαγής δουλεύουμε συστηματικά σε ανοιχτή γραμμή με τους παραγωγικούς φορείς και θα καταθέσουμε το πλαίσιο των δικών μας προτάσεων στη ΔΕΘ» επεσήμανε.

Η Φώφη Γεννηματά παρατήρησε ωστόσο, πως υπάρχουν κι αρνητικά σημεία στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής: Μειώθηκαν οι μεταβιβάσεις περίπου 20% και αυξήθηκαν αντίστοιχα τα δάνεια. Περικόπηκαν δραστικά κονδύλια για την υγεία, την δίκαιη μετάβαση για τις λιγνιτικές περιοχές, τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής, την έρευνα και την καινοτομία. Μειώθηκε η περίοδος εφαρμογής του προγράμματος στα τρία χρόνια. Προβλέπεται μια διαδικασία που επιτρέπει στις «φειδωλές» χώρες να αμφισβητούν προγράμματα των χωρών του Νότου και να τα φρενάρουν.