Στο 30% με 40% της ζημιάς κυμαίνονται οι αποζημιώσεις που καταβάλλει το κράτος για φυσικές καταστροφές. Τα κριτήρια αρκετές φορές στερούνται αντικειμενικότητας ενώ, μέρος του κόστους περνά έμμεσα σε όλους τους πολίτες μέσω της φορολογίας.
της Ελενας Ερμείδου
Κάτι που ισχύει σε όλο τον κόσμο και είναι η συνεργασία των ασφαλιστικών με το κράτος, δεν ισχύει στην Ελλάδα, σύμφωνα με στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς. Οι συγκεκριμένες συνεργασίες περιλαμβάνουν την συμμετοχή της πολιτικής προστασίας – ασφαλιστικές – αντασφαλιστικές – κράτος. Δεν επιβαρύνουν, οι ίδιοι τονίζουν τον κρατικό προϋπολογισμό αντίθετα τον ελαφρύνου και τον εξυγιαίνουν.
Οι ασφαλισμένοι, προσθέτουν λόγω της στρεβλότητας που επικρατεί πληρώνουν εις διπλούν. Για τις καλύψεις τους και για όσους είναι ανασφάλιστοι μέσω φορολογίας.
Ιδιαίτερα επιβαρυντικές και με σημαντικό κόστος στους φορολογούμενους είναι και οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις έναντι καταστροφικών σεισμών οι οποίες περιλαμβάνουν 33% αποζημιώσεις από το κράτος και 67% έντοκο δάνειο με επιδοτούμενο κατά 100% επιτόκιο.
Ασφαλισμένοι, φορολογούμενοι, πολίτες και κράτος θα ήταν μακράν ωφελημένοι από ένα υγιές μοντέλο ασφάλισης. Ητοι οι πολίτες δηλώνουν στελέχη διαχείρισης κινδύνων δεν θα πλήρωναν τόσο υψηλή φορολογία, το σύστημα θα ήταν δικαιότερο, αλλά και το κράτος θα ήταν διπλά ωφελημένο καθώς θα είχε χαμηλότερο κόστος λειτουργίας, αλλά έσοδα 15% από την φορολογία των ασφάλιστρών.
TECHin
Η τεχνητή νοημοσύνη εθνικοποιείται, επιστρατεύεται για ψηφιακό ψυχρό πόλεμο
Κατευθυνόμαστε προς έναν κόσμο όπου οι τεχνητές νοημοσύνες κατασκευάζονται για να υπηρετούν υπό εθνικές σημαίες — ως πιόνια (ή ίσως σκακιστικές μηχανές) στην υποστήριξη αντίπαλων ε ...