Αν και οι παρακάτω φωτογραφίες έκαναν θραύση στα social media το 2015, ήταν προϊόν photoshop, όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian.
Μια αρκούδα, δύο τρίποδα και τέσσερις άνδρες να τρέχουν για να σώσουν τις ζωές τους. Η φωτογραφία έγινε viral - αλλά σύντομα απομυθοποιήθηκε. «Τραβήχτηκε» κατά τη διάρκεια ενός γυρίσματος στο Κολοράντο πριν από τέσσερα χρόνια και πέρασε από Photoshop με επιπρόσθετη τη φωτογραφία μιας αρκούδας που έγινε shared στο Facebook.
Αυτή δεν είναι η Μαρί Κιουρί. Το φόρεμά της είναι πολύ μοντέρνο για να ανήκει στα τέλη του 19ου αιώνα. Είναι μια ηθοποιός, η Susan Marie Frontczak, που υποδύθηκε την Μαντάμ Κιουρί σε ένα έργο με σκοπό να φέρει πιο κοντά στις μάζες την επιστήμη. Αλλά η φωτογραφία αυτή χρησιμοποιήθηκε από τη Δημοκρατία του Τόγκο, το Μαλί και τη Ζάμπια για τα επίσημα γραμματόσημα που φέρουν την εικόνα της Κιουρί.
Είναι αυτή η Ινδία κατά τη διάρκεια του θρησκευτικού Φεστιβάλ Diwali σε φωτογραφία από το διάστημα; Βέβαια και όχι. Είναι διάφορες λήψεις σε συνδυασμό με πληροφορίες για την πληθυσμιακή έκρηξη της χώρας.
Θα μπορούσε αυτός ο τουρίστας να ήταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν που επιβλέπει χειραψία με τον Ρόναλντ Ρίγκαν τη δεκαετία του '80; Αυτή η φωτογραφία διέσπειρε θεωρίες συνωμοσίες σχετικά με πλεκτάνη που έγινε με σκοπό να ταπεινωθεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Μόσχα (εκείνη τη στιγμή ο Πούτιν ήταν πράκτορας της KGB). Ρώσοι αξιωματούχοι αρνούνται πάντως ότι είναι έτσι.