Βοήθεια και από τα άλλα κόμματα θα ζητήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να αποκατασταθεί η πραγματική σχέση εργασίας των εργαζομένων του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" οι οποίοι, αν και εργάζονται τα τελευταία 16 χρόνια με συμβάσεις που ανανεώνονται, συνεχίζουν να ζουν σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας.
Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απηύθυνε πρόσκληση στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να συνεργαστούν για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα των εργαζομένων του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", στην απάντηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία και έθεσε το θέμα αυτό στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Σύμφωνα με την Θεανώ Φωτίου: "Έχει αποδειχθεί πόσο σημαντικό είναι αυτό το πρόγραμμα για τους ηλικιωμένους και για την αποϊδρυματοποίηση".
Παράλληλα, τόνισε ότι "στο πλαίσιο λειτουργίας της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, θα εξαντληθούν τα διαθέσιμα μέσα, ώστε να γίνει η μετάπτωση όλων αυτών των εργαζομένων, από το καθεστώς ομηρίας στην πραγματική εργασιακή τους κατάσταση, με όρους και κανόνες που δεν θα δημιουργούν προβλήματα με αποφάσεις του ΣτΕ που στη συνέχεια θα φέρνουν εργασιακή αναστάτωση".
Ενώ προσέθεσε ότι "στην προσπάθεια που θα καταβληθεί στο πλαίσιο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, αρωγός θα είναι η ΚΕΔΕ προκειμένου να καταθέσει τις προτάσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η βούληση δε της κυβέρνησης και η αποφασιστικότητά της για τη συνέχιση του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" έχει αποτυπωθεί και στη χρονική παράταση που δόθηκε για τη λειτουργία του και το 2019, προκειμένου να υπάρξει μέσα σε αυτό το διάστημα, το χρονικό περιθώριο για την επίλυση του θέματος".
Η Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε πως πρέπει να βρεθεί λύση, όχι έξω από τα συνταγματικά όρια, με διακομματική συναίνεση, γιατί οι εργαζόμενοι πρέπει να μείνουν στις θέσεις τους, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.