ΕΥΖην

Fall / Winter 2018-19: Οι τάσεις που φέρνουν τα 10 top ντεφιλέ


Οι παρουσιάσεις των collections των μεγαλύτερων οίκων για την περίοδο Φθινόπωρο / Χειμώνας 2018-19 ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στις μητροπόλεις της μόδας, αφήνοντας πίσω τους μεικτές –αλλά σίγουρα έντονες σε κάθε περίπτωση- εντυπώσεις στους ειδικούς και το πιστό κοινό. Ανάμεσα στην πληθώρα εκκεντρικών δημιουργιών που έδειξαν οι σχεδιαστές, κάποιες τάσεις κυριολεκτικά μαγνήτισαν τα βλέμματα, προσελκύοντας ιδιαίτερο θαυμασμό, αλλά και... προσμονή για τη νέα σεζόν, που θα έρθει η ευκαιρία να φορεθούν. 

Αυτές ακριβώς είναι οι τάσεις που αναμένεται να δούμε να κυριαρχούν μετά το καλοκαίρι, αρχικά στις δημόσιες εμφανίσεις των celebrities και στη συνέχεια... στους δρόμους των μεγαλουπόλεων σε πιο απλές εκδοχές τους, φορεμένες από καθημερινούς ανθρώπους με στυλ – δηλαδή... εμάς!

Ας δούμε με μια σύντομη ματιά τα 10 ντεφιλέ που "πλάνεψαν" και το πιο απαιτητικό κοινό και συγκέντρωσαν τα πιο θετικά σχόλια. Μέσα σε αυτά θα βρούμε και τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν για τον επόμενο χειμώνα στις γκαρνταρόμπες των πιο "fashion updated" παρουσιών!

Undercover (Jun Takahashi, Paris Fashion Week)

Η συλλογή αποτελεί ένα ασυνήθιστο φετιχιστικό ταξίδι μόδας στα βάθη της ψυχής των Αμερικανών εφήβων, όπως τη βλέπει απ’ έξω ο Ιάπωνας σχεδιαστής του οίκου.

 

Alexander McQueen (Sarah Burton, Paris Fashion Week)

Με προσοχή στη λεπτομέρεια, εύρος οράματος και «αιχμαλωτίζοντας» τη διάθεση της στιγμής, ο οίκος δημιούργησε ένα νέο στοιχείο στη φύση της μόδας.


Sacai (Chitose Abe, Paris Fashion Week)

Η Chitose Abe ανέβασε την «υβριδοποίηση» σε νέα ύψη, φέρνοντας ένα πονηρό πνεύμα, που εξαπάτησε το μάτι με εσκεμμένες αναντιστοιχίες.


Gucci (Alessandro Michele, Milano Fashion Week)

Ήταν η πιο συγκλονιστική «εκδρομή» του Alessandro Michele, ο οποίος έκανε συνδέσεις ανάμεσα στο μακρινό παρελθόν, το ταραγμένο παρόν και ένα μέλλον στο οποίο ο σχεδιαστής επιμένει στην αισιοδοξία


Calvin Klein (Raf Simons, New York Fashion Week)

Ο Raf Simons ήχησε μια ελπιδοφόρα νότα, ενώ ταυτόχρονα για μια ακόμη φορά απέδειξε την κυριαρχία του στην αποκαθηλωτική απειλητική διάθεση. Ο κίνδυνος ήταν υψηλός!


Versace (Donatella Versace, Milano Fashion Week)

Χρώμα και ντραπέ ένωσαν τις διαφορετικές τάσεις - ανδρόγυνο, ταρτάν, αφρικανικός γραμματισμός - και πρότειναν νέες διαδρομές εξερεύνησης για τον οίκο.


Balenciaga (Demna Gvasalia, Paris Fashion Week)

Μια αναζωογονητική ατάραχη άποψη του στυλ, με δημιουργίες εύκολα "φορέσιμες".


Erdem (Erdem Moralioglu, London Fashion Week)

Ο σχεδιαστής παρουσίασε μια συλλογή αστέρων, έχοντας στραφεί για έμπνευση στη λαμπερή ζωή της Adele Astaire.


Loewe (Jonathan Anderson, Paris Fashion Week)

Υπήρχε μια αρμονία στη δελεαστική, ακατάστατη ιδιοσυγκρασία της συλλογής - μια ποιότητα που ο Jonathan Anderson σίγουρα θα εξαργυρώσει.


Coach (Stuart Vevers, New York Fashion Week)

Αν ο Coach ήταν για 76 χρόνια ο απόλυτος Αμερικανικός οίκος δερματίνων ειδών, αυτή η συλλογή ήταν η εξέλιξή του σε ένα αμερικανικό brand πολυτελείας.