Πολιτική

Ευρωσύμβουλοι: Ανακοίνωση για τις αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

Ανακοινώνεται από την Εταιρεία "ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ" με δ.τ. "ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε." ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της, πραγματοποιήθηκε σήμερα 22 Ιουνίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 πμ, στα γραφεία της Εταιρείας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, Αντώνη Τρίτση 21, όπως είχε αρχικά προσδιορισθεί με βάση τη σχετική πρόσκληση. Ειδικότερα, σήμερα η Ετήσια Γενική Συνέλευση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
1. Ενέκρινε ομόφωνα τις Ατομικές και Ενοποιημένες Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της εταιρικής χρήσης 2015 και τις σχετικές Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.
2. Αποφάσισε ομόφωνα την απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης 2015.
3. Αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση των αμοιβών που καταβλήθηκαν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την χρήση 2015 ποσού 165.167,15€
4.  Προενέκρινε ομόφωνα την καταβολή των αμοιβών των μελών του διοικητικού Συμβουλίου για τη χρήση του 2016, μέχρι του συνολικού (μικτού) ποσού των 213.000,00€, όπως επίσης και την παράταση των συμβάσεων εργασίας τους.
5. Εξέλεξε ομόφωνα για τον έλεγχο της χρήσης του 2016, των οικονομικών καταστάσεων και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων, την Εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών  Ksi Greece μέλος της KS International,  Λεωφ. Κηφισίας 62 & Πρεμετής, Τ.Κ.151 15 Μαρούσι με αριθμό μητρώο ΣΟΕΛ 171 και ειδικότερα ως Τακτικό Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή τον κ. Γεώργιο Νίκου του Νικολάου με αριθμό μητρώου 21841 και ως αναπληρωματικό Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή τον κ. Δημήτριο Παπάζη του Τριαντάφυλλου με αριθμό μητρώου 22381.
6. Παρείχε ομόφωνα άδεια κατ' άρθρο 23 παρ. 1 Κ.Ν. 2190/1920 στα μέλη του Δ.Σ. και σε Διευθυντές της εταιρείας να μετέχουν στα Δ.Σ. ή στη διοίκηση άλλων συνδεδεμένων ή μη συνδεδεμένων κατά την έννοια του άρθρου 42 παρ. 5 ε' του Κ.Ν. 2190/1920 εταιρειών που επιδιώκουν παρεμφερείς σκοπούς.
7. Ενημερώθηκε σχετικά με τις από 14.1.2016 και 2.3.2016 αποφάσεις του Δ.Σ. για την αντικατάσταση δύο παραιτηθέντων μελών του Δ.Σ., τα οποία αντικαταστάθηκαν από ισάριθμα νέα μέλη Δ.Σ. σύμφωνα με το καταστατικό και τον κ.ν.2190/1920 και ενέκρινε ομόφωνα τις πράξεις αυτές.
8. Ενέκρινε με  πλειοψηφία 85,42% των ψήφων που εκπροσωπήθηκαν στην Γ.Σ. (μέτοχοι που εκπροσωπούσαν 14,58% των ψήφων που εκπροσωπήθηκαν στην Γ.Σ. ψήφισαν κατά), την παροχή αδείας για την αγορά από την εταιρία μέχρι επτακοσίων ενενήντα χιλιάδων (790.000) ιδίων μετοχών ήτοι ποσοστό μικρότερο του 10% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, με κατώτατη τιμή απόκτησης το ένα ευρώ (1,00€) ανά μετοχή και ανώτατη τιμή απόκτησης τα πέντε ευρώ (5,00€) ανά μετοχή. Η χρονική περίοδος εντός της οποίας επιτρέπεται η αγορά των ως άνω ιδίων μετοχών άρχεται από την 1η Ιουλίου 2016 και λήγει την 30η Ιουνίου 2018 ήτοι συνολικό χρονικό διάστημα 24 μηνών. Η αγορά των ιδίων μετοχών θα γίνεται με σκοπό την ελεύθερη και χωρίς χρονικό όριο διακράτηση τους και την μελλοντική ανταλλαγή τους με μετοχές άλλης ή άλλων εταιριών, στα πλαίσια της επιχειρηματικής στρατηγικής της εταιρίας, σύμφωνα με την Απόφαση 1/503/13.3.2009 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και το άρθρο 16 του ν.2190/1920.
9. Ενέκρινε ομόφωνα την παροχή εξουσιοδότησης προς το Δ.Σ. για την διερεύνηση  των  δυνατοτήτων πραγματοποίησης εξαγορών και συγχωνεύσεων και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε επόμενη Γ.Σ. η οποία και θα αποφασίσει επ' αυτών.
10. Ενέκρινε με  πλειοψηφία 85,42% των ψήφων που εκπροσωπήθηκαν στην Γ.Σ. (μέτοχοι που εκπροσωπούσαν 14,58% των ψήφων που εκπροσωπήθηκαν στην Γ.Σ. ψήφισαν κατά), την τροποποίηση του θεσπισμένου από την Γ.Σ. της 22.6.2015  προγράμματος διάθεσης μετοχών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 13 παρ. 13 του κ.ν.2190/1920, προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό της καθώς και των συνδεδεμένων με αυτή εταιριών, το οποίο θα υλοποιηθεί με την έκδοση νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,60€ και θα έχει διάρκεια 5 ετών (από 30.6.2016 μέχρι 30.6.2021). Θα χορηγηθούν κατ' ανώτατο όριο συνολικά 795.500 δικαιωμάτων (κατ' ανώτατο όριο 159.100 δικαιώματα ανά έτος), με τιμή διάθεσης ανά δικαίωμα, η οποία θα είναι η μέση χρηματιστηριακή τιμή των τελευταίων είκοσι εργασίμων ημερών προ της ημερομηνίας διάθεσης των δικαιωμάτων προς τους δικαιούχους. Παρασχέθηκε εξουσιοδότηση προς το Δ.Σ. για τον επακριβή ονομαστικό καθορισμό των δικαιούχων και για την ρύθμιση λοιπών λεπτομερειών.
11.  Παρεσχέθη γενική ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την δραστηριότητα και τα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρίας.
Επί των ανωτέρω θεμάτων της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης τα ποσοστά απαρτίας και πλειοψηφίας έχουν ως ακολούθως: Μετοχές 5.946.286 επί συνόλου 7.959.900 ήτοι ποσοστό απαρτίας 74,703%. Υπέρ επί όλων των θεμάτων, (εκτός του θέματος 8 και 10) ψήφισαν 5.946.286 μετοχές, ήτοι ποσοστό 100% επί του συνόλου των μετοχών που εκπροσωπήθηκαν. Επί των θεμάτων 8 και 10, υπέρ  ψήφισαν 5.079.042 μετοχές, ήτοι ποσοστό 85,42% επί του συνόλου των μετοχών που εκπροσωπήθηκαν, ενώ κατά ψήφισαν 867.244 μετοχές, ήτοι ποσοστό 14,58% επί του συνόλου των μετοχών που εκπροσωπήθηκαν.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις