Νέο Επιχειρείν

Eurobank: 1.800 συμμετοχές, 293 projects στο πρόγραμμα egg


Το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψήφιων επιχειρηματικών προσελκύει το Πρόγραμμα Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg, που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank με το Corallia. Στον εφετινό 4ο κύκλο που ολοκληρώθηκε, ενδιαφέρον συμμετοχής συμμετοχής εκδήλωσαν 1.800 ομάδες νέων, εκ των οποίων οι 293 υπέβαλαν ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο.

Η διαδικασία αξιολόγησης βάσει της οποίας θα επιλεγούν οι 30 καλύτερες ομάδες έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαΐου. Οι ομάδες που θα επιλεγούν θα εγκατασταθούν για ένα χρόνο στο πλήρως εξοπλισμένο κτίριο του egg και θα απολαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες, ουσιαστική επιχειρηματική κατάρτιση και πρόσβαση σε ένα δίκτυο διακεκριμένων μεντόρων, με σκοπό να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση.

Οι ιδέες που προτάθηκαν στο νέο κύκλο προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, όπως ο Τουρισμός, το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, οι Aναδυόμενες Tεχνολογίες & Eφαρμογές Internet of Things (IoT), η Βιοτεχνολογία, οι Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες (FinTech), η Πολιτιστική Bιομηχανία, οι Yπηρεσίες Υγείας, η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και οι Tεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Όπως επεσήμανε ο Σταύρος Ιωάννου, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, «είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ότι το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων παραμένει αμείωτο και καταδεικνύει πως είναι πολλοί εκείνοι που επιμένουν να επενδύουν στη γνώση, το ταλέντο και τις ιδέες τους αναζητώντας ευκαιρίες στη χώρα, παρά την πολυετή κρίση και την ύφεση της οικονομίας. Για την Eurobank αποτελεί καθήκον η στήριξη μέσω του egg κάθε μιας προσπάθειας που μπορεί να συνθέσει το μέλλον της νεανικής επιχειρηματικότητας, προσδίδοντας έτσι προστιθέμενη αξία στην οικονομία και τη συλλογική προσπάθεια εξόδου από την κρίση».

Ο Γενικός Διευθυντής του Corallia, καθηγητής Βασίλειος Μακιός, τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που το egg κάθε χρόνο συγκεντρώνει πληθώρα φρέσκων και καινοτόμων ιδεών και τις βοηθάει να ανθίσουν και να γίνουν βιώσιμες επιχειρήσεις. Η εντυπωσιακή ανταπόκριση και συμμετοχή σε επίπεδο αιτήσεων και στον 4ο κύκλο του Προγράμματος δείχνει τη «δίψα» της ελληνικής κοινωνίας για πρόοδο και ανάταση. Το Πρόγραμμα egg θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των νέων που τολμούν και «επιχειρούν».

Η επιτυχής έκβαση της διαδικασίας συμμετοχής και υποβολής ολοκληρωμένων επιχειρηματικών σχεδίων στον 4ο κύκλο του Προγράμματος αναδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του egg και την εστίασή του στην ποιοτική στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα καθώς και τη συνεισφορά του στη διαμόρφωση ουσιαστικών δυνατοτήτων για την επαγγελματική ανάπτυξη των νέων.

Στοιχεία του Προγράμματος

Το «egg - enter•grow•go» είναι μια πρωτοβουλία Eταιρικής Kοινωνικής Eυθύνης της Eurobank την οποία σχεδίασε και υλοποιεί με το Corallia, με στόχο τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την τόνωση της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Πολλές κορυφαίες επιχειρήσεις και οργανισμοί της ελληνικής και διεθνούς αγοράς συμμετέχουν ως χορηγοί και υποστηρικτές, παρέχοντας δωρεάν κρίσιμες υπηρεσίες και υποδομές υψηλού επιπέδου στις συμμετέχουσες επιχειρηματικές ομάδες.

Οι υποστηρικτικές δράσεις και τα εργαλεία του Προγράμματος περιλαμβάνουν:

• Κτιριακή υποδομή με πλήρως λειτουργικούς και άρτια εξοπλισμένους συνεργατικούς γραφειακούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας (Λ. Συγγρού 190, Καλλιθέα).

• Συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) από διακεκριμένα, καταξιωμένα πρόσωπα από όλο το φάσμα των κλάδων της οικονομίας και της επιστήμης.

• Υποστηρικτικές υπηρεσίες «μίας στάσης» (one-stop-shop) για όλα τα καίρια θέματα εκκίνησης και λειτουργίας μιας επιχείρησης (όπως υπηρεσίες λογιστικής και εταιρικής διαχείρισης, διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, εταιρικής ταυτότητας και επικοινωνίας, προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας και νομικής κατοχύρωσης, τεχνικής υποστήριξης πληροφορικής και επικοινωνιών καθώς και οικονομικών συμβουλών και δικτύωσης με δυνητικούς πελάτες/στρατηγικούς επενδυτές).

• Επιχειρηματική κατάρτιση μέσω προκαθορισμένου 3μηνου εντατικού προγράμματος εκπαίδευσης ("business bootcamp") με στόχο να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με τα απαραίτητα γνωστικά εργαλεία για την μετέπειτα πορεία τους.

• Χρηματοοικονομικά εργαλεία και επιχειρηματική δικτύωση για τη στήριξη της επιχειρηματικής λειτουργίας και ανάπτυξης των νέων ομάδων και την ενίσχυση της οικονομικής βιωσιμότητάς τους κατά τα στάδια «εκκόλαψης» εντός του Προγράμματος.