Μετά από 17 χρόνια απουσίας επέστρεψε στη μικρή οθόνη (Attica TV) ένα από τα πιο επιτυχημένα podcast των τελευταίων δεκαετιών, το Infowar.
Ο Άρης Χατζηστεφάνου από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Χρήστος Αβραμίδης από την Ελλάδα ετοίμασαν μια σειρά δέκα μίνι ντοκιμαντέρ που αναλύουν με συναρπαστικό, ευφυή και συχνά αστείο τρόπο τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις στην κοινωνία, στην πολιτική και στην οικονομία.
Στο πρώτο επεισόδιο ερεύνησαν αν ένα κουτί πίτσας μπορεί να κρύβει απαντήσεις για την άνοδο του πληθωρισμού και την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Στη Νέα Υόρκη ο Άρης Χατζηστεφάνου έπιασε ως "νήμα" το κουτί μιας πίτσας για να παρακολουθήσει την εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομίας από τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι την εποχή της διαμοιραστικής οικονομίας.
Είδαμε πώς ο Μουσολίνι κατάφερε να αλλάξει τη γεύση της πίτσας στις ΗΠΑ και γιατί επί δεκαετίες η τιμή ενός κομματιού στη Νέα Υόρκη ήταν ακριβώς η ίδια με την τιμή ενός εισιτηρίου του μετρό.
Παρακολουθήσαμε την αμερικανική κυβέρνηση να αποφασίζει ότι η πίτσα είναι... λαχανικό και είδαμε τις μεγαλύτερες αλυσίδες εστιατορίων να δημιουργούν τις νέες συνθήκες εργασίας των ντελιβεράδων σε όλο τον κόσμο.
Στο δεύτερο επεισόδιο, που θα μεταδοθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου τα μεσάνυχτα και σε επανάληψη το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 20:00, ο Άρης Χατζηστεφάνου επισκέπτεται τα «στέκια» των τρωκτικών της Νέας Υόρκης, αναζητώντας πληροφορίες για την εξέλιξη των μεγαλουπόλεων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Υπάρχουν ταξικές διαφορές ανάμεσα στους αρουραίους του βόρειου και του νότιου Μανχάταν; Γιατί δεκάδες αυτοκίνητα στη Νέα Υόρκη σταμάτησαν ξαφνικά να λειτουργούν; Πώς τα τρωκτικά άλλαξαν την ιστορία του γκράφιτι;
Ειδικοί επιστήμονες αλλά και ο διασημότερος «ξεναγός» αρουραίων του Μανχάταν μας εξηγούν πώς τα τρωκτικά μας βοηθούν να κατανοήσουμε φαινόμενα από το gentrification μέχρι την παγκοσμιοποίηση.
Στην Ελλάδα, ο Χρήστος Αβραμίδης εξετάζει πώς η οικονομική κρίση οδήγησε στη «μεγάλη επιστροφή» των αρουραίων στις μεγάλες πόλεις.