Πολιτική

ΕΛΠΕ: Ξεκινάμε αυτοδύναμα, είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες και προτάσεις


 Σε επιχειρηματικές συνεργασίες για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων προσβλέπουν τα ΕΛΠΕ σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου Γρηγόρη Στεργιούλη, με αφορμή την επιλογή των ΕΛΠΕ για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στις περιοχές της Άρτας – Πρέβεζας και της ΒΔ Πελοποννήσου που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Επιδιώκουμε την δημιουργία επιχειρηματικών σχημάτων με πετρελαϊκές εταιρείες, οι οποίες θα συνεισφέρουν ιδέες, γνώσεις και οικονομική επιφάνεια. Ξεκινάμε αυτοδύναμα, αλλά είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες και προτάσεις που θα βασίζονται και θα πληρούν τους επιχειρηματικούς κανόνες της διεθνούς βιομηχανίας. Είναι αδιαπραγμάτευτο καθήκον μας να εφαρμόσουμε όλες εκείνες τις τεχνολογικές μεθόδους, που θα μας επιτρέψουν να εντοπίσουμε και να εκμεταλλευτούμε τυχόν κοιτάσματα υδρογονανθράκων, προς όφελος, πέραν της εταιρείας, της οικονομίας της χώρας μας και της περαιτέρω ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών, διασφαλίζοντας παράλληλα την ανεκτίμητη κληρονομιά που έχουμε ως λαός, τον φυσικό πλούτο των θαλασσών μας και των βουνών μας», δηλώνει ο κ. Στεργιούλης.

Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, χαρακτηρίζει εξάλλου την ανακάλυψη και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα «στρατηγικό στόχο στον οποίο η εταιρεία προσβλέπει και επενδύει», διαθέτοντας μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως η συσσωρευμένη εμπειρία από τις μέχρι σήμερα έρευνες σε 39 περιοχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η κατοχή σημαντικής τεχνογνωσίας και η ολοκληρωμένη γνώση του ελλαδικού χώρου.

Τα ΕΛΠΕ ηγούνται επίσης ως διαχειριστής επιχειρηματικού σχήματος με την Ιταλική Edison, στο οποίο έχει παραχωρηθεί για έρευνες η περιοχή του Δυτικού Πατραϊκού κόλπου όπου διεξάγονται ήδη εκτεταμένες γεωφυσικές καταγραφές.