Πολιτική

Εκπαίδευση Λιμενικών στο πρόγραμμα «Υποστήριξη Ζωής στο Αιγαίο»


Το πρόγραμμα «Υποστήριξη Ζωής στο Αιγαίο», υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά και απευθύνεται στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό των Νησιών του Αιγαίου, στις γυναίκες και τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και στους πολίτες για να μάθουν τη διαχείριση επειγόντων και τραύματος.

Χρηματοδοτικά υποστηρίζεται από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, ενώ η επιστημονική εκπαίδευση γίνεται από έμπειρους εκπαιδευτές της Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αναισθησιολογίας και της Δ΄ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής, της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο ΠΓΝ “ATTIKON” και συνεργατών τους.

Φέτος θα εκπαιδευτούν 55 Λιμενικοί στη Λέσβο. Το πρόγραμμα ξεκινά σήμερα 27 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Ιουνίου και περιλαμβάνει:

Πιστοποιημένο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης Ζωής (BLS– BasicLifeSupport) και χρήση αυτόματου απινιδωτή (AED– AutomaticExternalDefibrillator),  χορήγηση πιστοποίησης από ERC  (EuropeanResuscitationCouncil). Πιστοποιημένο Σεμινάριο Επίσχεσης Αιμορραγίας, B-con  (BleedingControlfortheInjured)  χορήγηση πιστοποίησης από NAEMT(NationalAssociationofEmergencyMedicalTechnicians).
Διαλέξεις σχετικές με τον πνιγμό,  την υποθερμία και την ηλίαση.

Εκπαίδευση στη χρήση υλικών που περιέχονται σε σάκο πρώτων βοηθειών και αναζωογόνησης.

Σύμφωνα με την Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας κα  Γ. Γερολουκά- Κωστοπαναγιώτου, οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν γνώσεις στη διαχείριση επειγόντων περιστατικών και τραύματος, καθώς οι ανάγκες και λόγω του μεταναστευτικού ρεύματος είναι μεγάλες στην περιοχή του Αιγαίου.