Σοκαρισμένο παραμένει το κοινό από την αυτοκτονία του 15χρονου στην Αργυρούπολη που βάση του σημειώματος που άφησε είχε πέσει θύμα bullying. Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος για την υπόθεση του 15χρονου μαθητή ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του. Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα ανηλίκων η οποία αναμένεται να αρχίσει με την εξέταση μαρτύρων.
Από την πρώτη στιγμή την υπόθεση ερευνά το Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, με τα ερωτήματα ωστόσο γύρω από την υπόθεση να παραμένουν αμείλικτα. Αρχικά αναφορικά με τον ρόλο των δασκάλων, η ευθύνη των οποίων είναι ιδιαίτερα αυξημένη, και στη συνέχεια με τη σχετική νομοθεσία γύρω από το bullying στα σχολεία, αλλά και τις ποινές που προβλέπονται σε ανήλικους που ασκούν bullying
Σε δηλώσεις του - μεταξύ άλλων - ο τέως επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Σφακιανάκης μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου σημείωσε: "Έχουμε διαχειριστεί πολλά περιστατικά στο παρά- ένα, πολλά παιδιά που έχουν δεχθεί δυνατό bullying, με την επέμβαση στα σχολεία σώσαμε πολλά παιδιά από το τελευταίο βήμα".
"Μετά από καταγγελίες που δέχθηκαν οι αστυνομικοί για παιδιά που εξέφραζαν κραυγές απόγνωσης στο διαδίκτυο , η ΕΛ.ΑΣ κατάφερε και έσωσε πολλά παιδιά'', πρόσθεσε ο κ. Σφακιανάκης.
Παράλληλα , ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας Μανώλης Σφακιανάκης τόνισε ότι ''σε λίγα μόνο χρόνια έχουμε τρεις μεταλλάξεις του bullying. Δυστυχώς, η σύγχρονη τεχνολογία έχει συμβάλλει στο cyber bullying. Μέσω της τεχνολογίας μπορεί ένα παιδί να δέχεται απειλητικά ή εκβιαστικά e-mails, συκοφαντίες μέσα από αναρτήσεις".