Πολιτική

Διεγράφη ο Σαλμάς από τη ΝΔ – Πώς ο Μητσοτάκης θα αντιμετωπίσει τους διαφωνούντες


Παρελθόν και επίσημα από τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί ο Μάριος Σαλμάς, ο οποίος διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, μετά από απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος. Η εντολή Μητσοτάκη για παραπομπή Σαλμά στην Επιτροπή, που δρομολόγησε την αποπομπή του, είχε ως στόχο να στείλει μήνυμα και στους λοιπούς διαφωνούντες εντός της ΝΔ και δη προς την ομάδα των «11».

Το Μαξίμου, διαπιστώνοντας, πως η αντιπολιτευτική τάση αποκτά δυναμική εντός του κόμματος, επιλέγει την τακτική του «καρότου και του μαστίγιου». Από την μία επιδεικνύει την ισχύ του με τη διαγραφή Σαλμά και από την άλλη επιχειρεί να προσεγγίσει βουλευτές που βρίσκονται εκτός γραμμής, κυρίως σε θέματα που αφορούν τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την ακρίβεια, όπως και άλλους που εκδηλώνουν δειλά δειλά τη δυσαρέσκειά τους. Το Μαξίμου εκτιμά ότι με αυτή τη μέθοδο προσέγγισης τα "πνεύματα θα ηρεμήσουν" και ο αέρας αμφισβήτησης θα κοπάσει.

Υπό αυτό το πρίσμα ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει πρωτοβουλία και θα καλέσει βουλευτές στο Μαξίμου στις αρχές Οκτωβρίου, με στόχο να συζητήσουν κατ’ ιδίαν τα μείζονα ζητήματα που τους απασχολούν και έχουν δημιουργήσει κύμα «αμφισβήτησης», κυρίως προς υπουργούς όπως ο κ.Χατζηδάκης.

Δεν παραδίδει την έδρα ο Σαλμάς

Ο Μάριος Σαλμάς που έδωσε το παρών στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού για τη διαγραφή του και δήλωσε ότι δεν παραδίδει την έδρια του.

«Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην γουόκ ατζέντα για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου.

Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο.

Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής». 

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν θα παραδώσει την έδρα του, ο κ. Σαλμάς απάντησε: «Νομίζετε πως πρέπει να σταματήσω να αγωνίζομαι για τους πολλούς;».

Διαβαστε επισης