Τη βεβαιότητά του ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις θα συμβάλλουν σε ένα νέο αναπτυξιακό «restart» μετά το πέρας της επιδημίας του κορονοϊού (COVID-19), εκφράζει ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Αλέξανδρος Δανιηλίδης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη, στη δύσκολη αυτή περίοδο και μέσα στη δίνη του κορονοϊού οι μεγάλες επιχειρήσεις καλούνται να ανταποκριθούν σε έναν διπλό ρόλο: αφενός, να υποστηρίξουν την προσπάθεια των θεσμών στην καταπολέμηση της πανδημίας και αφετέρου, να στηρίξουν το μεγαλύτερο «κεφάλαιο», τους ανθρώπους τους. Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δανιηλίδης, «οι μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να λειτουργήσουν ως «εγγυητές για το "restart" που κάποια στιγμή νομοτελειακά θα ακολουθήσει, διατηρώντας ζωντανή την προοπτική της ανάκαμψης».
Ερωτηθείς για την προσαρμογή της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού, ο κ. Δανιηλίδης επισημαίνει ότι η εταιρεία υλοποίησε άμεσα σενάρια διαχείρισης κρίσης με βασική στόχευση την εξασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και τη συνέχιση βασικών λειτουργιών ώστε να ανταποκριθεί στη ζήτηση, ενώ αναπροσάρμοσε πλήρως τη λειτουργία της για το επόμενο κρίσιμο διάστημα.
Ωστόσο, τα προβλήματα από την εξάπλωση της πανδημίας είναι πλέον ορατά και, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δανιηλίδης, η εταιρεία έχει ήδη απωλέσει δύο βασικά κανάλια διάθεσης των προϊόντων της, δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας έχουν κλείσει στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση αναπροσαρμόζει και το επενδυτικό της πρόγραμμα. «Η προσαρμογή που θα πρέπει να κάνουμε στο πλάνο μας αυτή τη χρονιά, θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια και το βάθος της κρίσης που βιώνουμε» τονίζει ο κ. Δανιηλίδης.
Ο επικεφαλής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας εκτιμά ότι «ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας θα είναι εξαιρετικά αρνητικός, κυρίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνική οικονομίας, αλλά διαθέτουν πολύ περιορισμένες αντοχές μετά και από τη δεκαετή δημοσιονομική κρίση στη χώρα μας» και προσθέτει: «Το πρωτόγνωρο αυτής της κατάστασης δεν αφήνει έδαφος για βεβαιότητες, ούτε εύκολες λύσεις. Όλοι θα πρέπει να συμβάλλουμε στην προσπάθεια να βγει η χώρα μας δυνατή μετά από αυτή την τρικυμία».