Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στις απειλές του Αμερικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή επιπλέον δασμών
Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε πτώση 2,3% στις 36.936 μονάδες, όπως ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,68% χαμηλότερα
Στην Κίνα πτώση 0,38% σημειώνει πτώση ο Shanghai Composite στις 3.361 μονάδες, ο Kospi πέφτει 2,1% στη Σεούλ στις 2.552 μονάδες, ο Hang Seng στο χονγκ Κονγκ υποχωρεί 0,95% στις 23.355 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX στην Αυστραλία κινούνταν 0,16% υψηλότερα στις 7.982 μονάδες και ο Nifty ενισχύονταν οριακά στις 23.596 μονάδες
Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένει η αυτοκινητοβιομηχανία, με τις μετοχές του κλάδου να συνεχίζουν να υποχωρούν μετά την ανακοίνωση του Τραμπ για δασμούς 25% σε «όλα τα αυτοκίνητα που δεν κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες».
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε CEOs από όλον τον κόσμο σε μια προσπάθεια να προσελκύσει επενδύσεις στη χώρα του και να προσεγγίσει τις επιχειρήσεις εν μέσω κλιμακούμενων εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως οι πολυεθνικές εταιρείες έχουν μεγάλη ευθύνη για την «διατήρηση της παγκόσμιας τάξης» και ότι πρέπει να συνεργαστούν χέρι-χέρι με την Κίνα. Τόνισε, δε, ότι η Κίνα είναι ένα ασφαλές και σταθερό μέρος για τις ξένες εταιρείες.
Στην Αυστραλία, ο πρωθυπουργός της χώρας προκήρυξε γενικές εκλογές για τις 3 Μαΐου εν μέσω της κρίσης κόστους διαβίωσης και των ανησυχιών για τους δασμούς.