MEDSin

Αποκρυπτογραφούμε τα «fillers» της ομορφιάς μας


Τα fillers είναι ενέσιμες θεραπείες, που χρησιμοποιούνται για τον σχηματισμό του προσώπου (για τη δημιουργία σωστού περιγράμματος) και είναι μια τάση που έχει έρθει για να μείνει, καθώς «ορκίζονται» σε αυτήν εκατομμύρια γυναίκες. Τα περισσότερα fillers αποτελούνται από υαλουρονικό οξύ, το οποίο χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές, αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή για να δώσει όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα. 

 

Όπως επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, τα συστατικά που διαθέτουν τα ενέσιμα τελευταίας γενιάς είναι πολύ καλής ποιότητας και έχουν εξελιχθεί αρκετά, με αποτέλεσμα να διαρκούν περισσότερο. «Το αποτέλεσμα που προσφέρουν υποχωρεί σταδιακά μετά από 6 έως 12 μήνες. Το υαλουρονικό οξύ μπορεί, ακόμη, να χρησιμοποιηθεί σε όλο το πρόσωπο, με τη μορφή της ενέσιμης μεσοθεραπείας για ενυδάτωση», λέει ο κύριος Γαϊτάνης. 

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι πολύ γιατροί ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα και τολμούν να χρησιμοποιήσουν τα fillers ως λύση σε αισθητικά προβλήματα, με τρόπο διαφορετικό από τους συμβατικούς. Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης αναλύει έξι τρόπους:

 

1) Για να μειώσουμε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας

«Μία πρώτη χρήση που πραγματικά μας εξέπληξε, είναι η έγχυση υαλουρονικού στην περιοχή των μηρών για τη θεραπεία των κοιλοτήτων… κοινώς την κυτταρίτιδα», λέει ο ειδικός. Υπάρχουν γυναίκες που, ενώ το σώμα τους είναι καλλίγραμμο, εμφανίζουν ελάχιστο πρόβλημα κυτταρίτιδας. Τα fillers έρχονται, λοιπόν, να γεμίσουν τις ελάχιστες αυτές μικρές κοιλότητες και να διώξουν κάθε ατέλεια από το σώμα. «Με τις εγχύσεις υαλουρονικού γεμίζουμε τα σημεία και παράλληλα ανασηκώνουμε το δέρμα», μας εξηγεί ο Δρ. Γαϊτάνης. «Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να μειώσουμε την αντιαισθητική όψη, που δημιουργεί η κυτταρίτιδα».

 

2) Για να γεμίσουμε το κάτω περίγραμμα του προσώπου

Το σαγόνι χάνει τον όγκο του καθώς μεγαλώνουμε και οι ιστοί χαλαρώνουν, με αποτέλεσμα το κάτω περίγραμμα του προσώπου μας να αλλάζει. Με υαλουρονικό, ειδικό για την συγκεκριμένη περιοχή, το πηγούνι μπορεί να τονιστεί και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες γωνίες στο πρόσωπο. Τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου έναν χρόνο. «Η χρήση υαλουρονικού μπορεί να είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για την επαναφορά του χαμένου όγκου στο πρόσωπό μας», τονίζει ο πλαστικός χειρουργός.

 

3) Για να γεμίσουμε τους λοβούς

Το κάτω μέρος του αυτιού ονομάζεται λοβός. Στο σημείο αυτό συνηθίζουν πολλές γυναίκες να βάζουν βαριά σκουλαρίκια για χρόνια, ακόμη και για δεκαετίες. Είτε το βάρος, είτε ο όγκος, όμως, πολλές φορές έχουν σαν αποτέλεσμα να μεγαλώνουν οι τρύπες και να «μακραίνουν» οι λοβοί. Fillers εγχύονται στους λοβούς, προκειμένου να ανακτηθεί ο χαμένος τους όγκος και να δείχνουν πιο «γεμάτοι» και πιο νεανικοί. 

 

4) Για να απαλλαγούμε από τις ρυτίδες στα γόνατα

Μία ακόμα χρήση των fillers, που μάλλον δεν θεωρείται αναμενόμενη, είναι η έγχυσή τους στα γόνατα. Η χρήση υαλουρονικού οξέος στις λεπτές γραμμές, που εμφανίζονται στα γόνατά μας, βοηθά να βελτιωθούν αισθητά και να γεμίσουν με απόλυτα ασφαλή τρόπο.

 

5) Για να περιορίσουμε τις ρυτίδες στους αγκώνες

Καθώς μεγαλώνουμε, οι πτυχώσεις, που είναι αισθητές στους αγκώνες μας, γίνονται πιο έντονες και αντιαισθητικά σημάδια χαλάρωσης κάνουν - και εκεί - την εμφάνισή τους. Τα fillers εγχύονται στην περιοχή με μία εντελώς αντισυμβατική προσέγγιση. «Με την έγχυση του προϊόντος στους αγκώνες καταφέρνουμε να εξομαλύνουμε αυτές τις ρυτίδες και τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά», λέει ο κ. Γαϊτάνης. 

 

6) Για να καλύψουμε ουλές από ακμή

Οι ουλές από ακμή είναι ένα πάρα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα, που «παιδεύει» όσους τις έχουν. Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ μπορεί να βοηθήσει σε αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να διορθώσει τις ήπιες ουλές ακμής, ενώ τις βαθύτερες ουλές οι ειδικοί μπορούν να τις αντιμετωπίσουν και σε συνδυασμό με το Laser Pixel.

Και ο ειδικός καταλήγει λέγοντας: «Να σημειώσουμε ότι σε όλες τις εφαρμογές, όταν φεύγει το υαλουρονικό, μετά από 10-12 μήνες, στις περισσότερες περιπτώσεις, παραμένει ένα ποσοστό βελτίωσης πιο μόνιμο, το οποίο οφείλεται στην παραγωγή κολλαγόνου και στη βελτίωση της όψης του δέρματος».

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις