Πολιτική

Αντπαραθέσεις χαμηλών τόνων και "μικροεκρήξεις" στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ


Με διαφωνίες και αντιπαραθέσεις χαμηλών τόνων συνεχίζονται οι συζητήσεις και οι ομιλίες στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να λείψουν μικρές "εκρήξεις" και φραστικές αψιμαχίες που ανέβασαν πρόσκαιρα το "θερμόμετρο"

Ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε τη θέση του για συγκλίσεις με άλλα κόμματα, ενώ πρότεινε εκ βάθρων αλλαγές στη δομή του προκαλώντας αντιδράσεις. Παράλληλα, απέρριψε την πρόταση που κατέθεσε σήμερα ο Χρήστος Σπίρτζης εκ μέρους 80 μελών της Κ.Ε. τα οποία διατυπώνουν διαφορετικές εκτιμήσεις όσον αφορά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και ζητούν εσωκομματικά δημοψηφίσματα για διεργασίες ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου.

Κατά την παρέμβαση του Χρήστου Σπίρτζη "τα αίματα άναψαν" και πολλά μέλη της ΚΕ  έσπευσαν να αποδοκιμάσουν τις τοποθετήσεις του, μιλώντας εκτός διαδικασίας.

Ο πρώην υπουργός είπε χωρίς περιστροφές ότι οι προτάσεις Κασσελάκη οδηγούν σε "ρευστοποίηση" του κόμματος. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του άφησε αιχμές κατά του προέδρου και άλλων στελεχών για μπούλινγκ.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση Κασσελάκη, ο οποίος τον διέκοψε ενώ βρισκόταν στο βήμα, ζητώντας του να αποκαλεί «πρόεδρο» και όχι «Στέφανο».

Σφοδρή κριτική φέρεται να άσκησε και ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης, κάνοντας λόγο για υποκρισία από την πλευρά του προέδρου σχετικά με την άρνησή του να γίνει δημοψήφισμα.

Ο κ. Καλπάκης, ακόμη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ανέδειξε το παράδοξο και την υποκρισία του να μιλάει ο Στ. Κασσελάκης για ρευστοποίηση του κόμματος και να προτείνει ακριβώς αυτό μέσω των σαρωτικών καταστατικών αλλαγών.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έστρεψε τα βέλη του κατά του κ. Κασσελάκη. Στην ομιλία του επέκρινε τις προεκλογικές αποφάσεις του αρχηγού και τις μετεκλογικές αναρτήσεις του «με υπονοούμενα για την διαφάνεια του κόμματος, με υπονοούμενα για υπονομευτές μέχρι και τον πρώην πρόεδρο, με πολιτικές διώξεις. Και βέβαια με κλείσιμο της Αυγής "με έναν διακόπτη" όπως το "μαύρο" της ΕΡΤ. Και μετά φταίνε οι προηγούμενοι, οι εργαζόμενοι και οι επόμενοι», είπε

Διαβαστε επισης