Σκληρή κριτική στο πρόσωπο του βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, άσκησε μιλώντας στο «Στο Κόκκινο» 105,5 ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Βαγγέλης Αντώναρος.
Αφορμή, ήταν, όπως σημείωσε ο κ. Αντώναρος, ομιλία του κ. Βορίδη σε οργάνωση της ΝΔ στην Κορινθία όπου «χρησιμοποιήθηκε πλήθος εμφυλιοπολεμικών αναφορών». «Καλό θα είναι να δουν το βίντεο πολλοί, γιατί σε μία πραγματικά γεμάτη αίθουσα με οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας τα χειροκροτήματα ήταν χλιαρά, λίγα. Αυτοί μάλιστα που κάθονται στις πρώτες σειρές δεν σήκωσαν τα χέρια τους να χειροκροτήσουν.
Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος, γιατί ως κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή το 2009, τον εν λόγω "μουσαφίρη" κύριο και τους άλλους (αυτούς που ήταν στο ΛΑΟΣ για να θυμόμαστε πού ήταν, γιατί λέει ότι ήταν στην ΝΔ πάντα ενώ δεν ήταν, τσεκούρια κρατούσε παλιά ο συγκεκριμένος κύριος), αυτούς λοιπόν τους κυρίους τους αποκαλούσαμε "άκρα", με τους οποίους δεν θέλαμε να έχουμε καμία επαφή. Άκρα ήταν τότε, άκρα είναι και σήμερα, μόνο την προβιά προσπάθησαν να αλλάξουν», ανέφερε.
Στη συνέχεια, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε για τον κ. Βορίδη: «Προφανώς, επειδή δεν ξέρει την ιστορία της ΝΔ ή την διαβάζει κατ' επιλογήν, θα του θυμίσω ότι η πρώτη, η βασική αρχή του ιδρυτή της παράταξης, Κωνσταντίνου Καραμανλή, ήταν η εθνική συμφιλίωση, μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974, ύστερα από επτά χρόνια χούντας. Αυτοί όλοι οι κύριοι θα γυρίσουν και θα μας λένε ότι αλλιώς γράφτηκε η Ιστορία τότε, αλλιώς τη βλέπουν εκείνοι.
Στη ΝΔ, ξέρετε, ήταν εξαιρέσεις άνθρωποι σαν τον εν λόγω κύριο, τον σημερινό κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, που καλά-καλά δεν μπήκε στη ΝΔ και του δώσανε κορυφαία αξιώματα και αυτού και του δοτού αντιπροέδρου.
Όπως σε όλα τα κόμματα, υπάρχουν ακραίοι και υπερβολικοί, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπαίνουν μέσα, μένουν στον προαύλιο χώρο μίας "εκκλησίας". Σε καμία περίπτωση δεν τους ανοίγουμε την πόρτα να μπουν μέσα στο ιερό».
Σύμφωνα με τον κ. Αντώναρο, «δυστυχώς, η προηγούμενη και η σημερινή ηγεσία της ΝΔ άνοιξε την πόρτα διάπλατα σε όλους αυτούς που έχουν μπει μέσα και συμπεριφέρονται σαν λύκοι και "τρώνε τα αρνιά". Θα πρέπει να γίνει μία ψυχοπαθολογική ανάλυση, κυρίως του προηγούμενου προέδρου, που τους άνοιξε την πόρτα διάπλατα και μπήκαν. Αυτός ο ίδιος που σήμερα διαρρηγνύει τα ιμάτιά του και επικρίνει -για μένα ορθά- τις μετακινήσεις από το ένα κόμμα στο άλλο, επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα πρέπει πρώτα από όλα να επικρίνει τον εαυτό του.
Έχουμε στη ΝΔ τρεις βουλευτές, από τους οποίους ο καθένας έχει αλλάξει τέσσερα κόμματα στην πολιτική του διαδρομή. Είναι πολιτική συνέπεια αυτό ή αλλάζουν κόμματα μόνο για να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους; Όλοι αυτοί που έκαναν αυτές τις μεταγγίσεις από την άκρα δεξιά προς τη ΝΔ πρώτα-πρώτα "διαβάζουν" λάθος το εκλογικό Σώμα. Όταν θέλει αυτό να πάει στην άκρα δεξιά, πηγαίνει στην Χρυσή Αυγή, δεν έχει λόγο να πάει στην ΝΔ. Πάει στο ορίτζιναλ, όχι το ιμιτασιόν».
Επίσης, ο κ. Αντώναρος μίλησε και για τη δημιουργία μίας εναλλακτικής πολιτικής επιλογής το επόμενο διάστημα: «Όλοι ξέρουν ότι η ΝΔ αυτές τις αποκλίσεις που κάνει, τις κάνει ως κόμμα που δεν υπήρξε ποτέ ακροδεξιό. Ήταν κόμμα της μεταρρυθμιστικής Κεντροδεξιάς, του κοινωνικού κέντρου.
Αυτό θέλουμε να εκφράσουμε πολλοί από εμάς, σήμερα, τραβώντας μία διαχωριστική γραμμή με αυτήν τη ΝΔ.
Καλούμε, λοιπόν, όλους τους πολίτες που πιστεύουν σε αυτήν τη γραμμή, στην αρχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή για εθνική συμφιλίωση και συνεννόηση, όχι κατ' ανάγκην συναίνεση, αλλά συνεννόηση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις, ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι πάνω από τα οικονομικά συμφέροντα, ότι μας ενδιαφέρουν οι μεγάλες ανάγκες των πολλών και όχι οι οικονομικοί σχεδιασμοί των ολίγων.
Όλοι αυτοί θα διαπιστώσουν στις επόμενες εκλογές ότι υπάρχει και μία άλλη εναλλακτική λύση, της οποίας την πλατφόρμα θα παρουσιάσουμε εγώ και οι συνεργάτες μου».
Τέλος, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, επισήμανε την κρισιμότητά τους, υπογραμμίζοντας: «Δεν είναι όπως κάθε άλλη φορά, έχουμε ανακατάταξη των πολιτικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη, θα δούμε νέους συσχετισμούς. Έχουμε άνοδο των ακραίων δυνάμεων, των ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων, των δυνάμεων που δεν θέλουν να πάει μπροστά η Ευρώπη. Οι ακραίες δυνάμεις υπάρχει πιθανότητα να έχουν πολύ αυξημένη παρουσία στο νέο Ευρωκοινοβούλιο... πιο παραδοσιακές δυνάμεις, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, θα είναι πρώτο αλλά με μειωμένη παρουσία. Πρέπει, λοιπόν, όσοι πιστεύουμε στην Ευρώπη, σε μία Ευρώπη ολοκληρωμένη, όπου κάθε χώρα-κράτος θα μπορεί να διατηρεί όπως προβλέπεται τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αυτήν τη μάχη να τη δώσουμε και με ευρωπαϊκά στοιχεία, ευρωπαϊκές προτεραιότητες. Να μην αφήσουμε την εσωτερική πολιτική διαμάχη να σκεπάσει το γιατί, να φροντίσουμε να είναι ευδιάκριτο γιατί ακριβώς ψηφίζουμε φέτος σε ευρωπαϊκό επίπεδο».