Πολιτική

Αντιπαράθεση Κυρίτση - ΝΔ για Σακκά και Σεϊσίδη


Σήμερα αναμένεται να γίνει η δική του Κώστα Σακκά και του Μάριου Σεϊσίδη, στο Β΄Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ενώ οι θέσεις του Γιώργου Κυρίτση προκαλούν νέα αντιπαράθεση.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη μεταξύ άλλων για τα αδικήματα της κλοπής, της πλαστογραφίας και της αντίστασης κατά της αρχής.Σακκάς και Σεϊσίδης είχαν συλληφθεί το απόγευμα της Πέμπτης, στην περιοχή της Σπάρτης, κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας από την ΕΛΑΣ. Η αντιτρομοκρατική ερευνά ίχνη των διασυνδέσεών των δύο αντιεξουσιαστών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης επανήλθε την Κυριακή στην υπόθεση, μια μέρα μετά το σάλο που προκάλεσε η ανάρτησή του στο Facebook όπου μεταξύ άλλων - παραθέτοντας κείμενο άλλου ατόμου- έγραφε «ή δείχνουμε αλληλεγγύη στους συντρόφους ακόμα και όταν παρανομούν ή απλά ζητάμε δίκαιη δίκη».

Σε νεότερη του ανάρτηση ο βουλευτής απαντά «δεν με ενοχλεί να με λέει η ΝΔ φιλοτρομοκράτη» και τονίζει ότι συγκεκριμένες αναρτήσεις του στο Facebook, όπως η συγκεκριμένη, αφορούν τους φίλους του στο Facebook και όχι το γενικό κοινό. Κάνει όμως λόγο, για «διώξεις φρονηματικού χαρακτήρα», «απηνή δίωξη του Σεϊσίδη» και «στοιχεία στα όρια του γελοίου για τον Σακκά».

Ο κ. Κυρίτσης αναφέρει «ότι δουλειά του κράτους είναι να εφαρμόζει το νόμο, δουλειά του κινήματος είναι να υπερασπίζεται τους ανθρώπους. Δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αλλάξει το κράτος».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ (...) ουδόλως άλλαξε γνώμη. Υπερασπιζόταν και υπερασπίζεται πάντα τα ατομικά δικαιώματα, μεροληπτεί υπέρ όσων έχουν στοχοποιηθεί από το κράτος ακόμα και αν πολιτικά δεν συμφωνεί. Οι δυο συλληφθέντες εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία διώξεων φρονηματικού χαρακτήρα» υποστηρίζει ο κ. Κυρίτσης, και συνεχίζει: «Ο ένας διώκεται απηνώς για την υπόθεση ‘‘ληστές με τα μαύρα’’ που κατασκεύασαν τα μμε, ο δε άλλος για την ΣΠΦ (σ.σ Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς) με στοιχεία εις βάρος του στα όρια του γελοίου και με πολύμηνη προφυλάκιση την οποία ο σρζ ορθώς είχε πολεμήσει».

«Ο Συριζα ταυτόχρονα είναι κυβέρνηση στο δεδομένο κράτος. Όποιος θεωρεί ότι σε αυτό το σχήμα δεν υπάρχουν εσωτερικές συγκρούσεις και αντιφάσεις, ή ότι υπάρχουν εύκολοι αυτοματισμοί, δεν ξέρει τι του γίνεται. Ή - ακόμα χειρότερα- ξέρει πολύ καλά και απλώς προτιμάει την άνεση του πληκτρολογίου» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.