Οικονομία

Αντικειμενικές τιμές για… κροίσους στο Ελληνικό - Έως 8.000 ευρώ το τ.μ.


Πώς διαμορφώνονται οι τιμές ζώνης που καθόρισε το υπουργείο Οικονομικών για το Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού - Αγίου Κοσμά

Για… κροίσους και υψηλά βαλάντια θα είναι τα ακίνητα που θα κατασκευαστούν στο Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, καθώς οι τιμές ζώνης με τις οποίες θα φορολογούνται, ξεκινούν από 3.250 και φτάνουν έως τις 8.000 ευρώ ανά τ.μ. στις περιοχές «φιλέτα». 

Μετά την εισήγηση των ιδιωτών εκτιμητών, τις αναλύσεις των δημόσιων φορέων και σχετιζομένων με την περιοχή δημοτικών συμβουλίων, το υπουργείο Οικονομικών όρισε τις νέες τιμές ζώνης στο Ελληνικό και διαμόρφωσε τις τιμές εκκίνησης. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι αντικειμενικές αξίες ξεκινούν από 3.250 ευρώ ανά τ.μ και αφορούν την πίσω πλευρά του Ελληνικού, που εφάπτεται με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Σ’ αυτό το συγκεκριμένο μπλοκ του Μητροπολιτικού Πάρκου οι τιμές φτάνουν τα 3.400 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ πιο υψηλές τιμές που αγγίζουν τις 4.400 ευρώ, έχει η έκταση με πρόσοψη στη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Οι περιοχές «φιλέτα» του Ελληνικού, αυτές δηλαδή με πρόσοψη και θέα στη θάλασσα, θα βαρύνονται με τιμή ζώνης που θα ξεκινάει από 6.850 ευρώ και θα φτάνει τις 8.000 ευρώ. Με βάση τις συγκεκριμένες τιμές που αφορούν συνολικά 13 επιμέρους ζώνες, τις οποίες όρισε το υπουργείο Οικονομικών, θα υπολογιστούν όλοι οι φόροι μεταβίβασης και κατόπιν ο ΕΝΦΙΑ στην περιοχή του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό.

Lamda: Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για την ανέγερση του ουρανοξύστη στο Ελληνικό

Σήμερα η Lamda Development, ανακοίνωσε την έκδοση της οικοδομικής  άδειας του Riviera Tower,  γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του εμβληματικού Πύργου στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού.

Η οικοδομική άδεια του υψηλότερου κτηρίου στην Ελλάδα (200 μέτρα), που θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη που είναι σε πλήρη εξέλιξη, ήταν μια διαδικασία ιδιαίτερα πολύπλοκη, καθώς απαιτήθηκε μεγάλος αριθμός ειδικότερων εγκρίσεων (όπως από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος κ.λπ.) και χρειάστηκαν παραπάνω από 1.900 σχέδια.

Στη διαδικασία αυτή συμμετείχαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Γραφείο Ελληνικού, η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων (ΔΑΟΚΑ), το ΚΕΣΑ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος,  το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Γενική Γραμματεία Υποδομών, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η ΔΕΔΔΗΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα