Συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάπτυξης και αναβάθμισης των υπηρεσιών του για τον αποτελεσματικό έλεγχο της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων, ο ΕΦΕΤ σημείωσε μία ακόμη σημαντική επιτυχία στον τομέα του εργαστηριακού ελέγχου του ελαιολάδου.
Μετά από επιτυχή συμμετοχή των Εργαστηρίων Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων σε διεθνείς διεργαστηριακές ασκήσεις ελέγχου ικανότητας εργαστηρίων, έλαβε για 8η συνεχόμενη χρονιά την Αναγνώριση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (International Olive Council).
Η αναγνώριση δόθηκε καθώς τα εργαστήρια και οι διαδικασίες ελέγχου πληρούν τις προδιαγραφές του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας IOC.