Άλλες δύο πηγές αναγνωρίστηκαν ως ιαματικές με σχετική υπουργική απόφαση, στο πλαίσιο της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής, η οποία έχει ως στόχο την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού και εν προκειμένω την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας - ευεξίας και την ανάδειξη νέων ιαματικών προορισμών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τις ιαματικές πηγές της Κιβωτού Γρεβενών και της Παλαιοβράχας Μακρακώμης Φθιώτιδας. Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.
Ο φυσικός πόρος η «Πηγή Κιβωτού» του Δήμου Γρεβενών αναγνωρίζεται ως ιαματικός για λουτροθεραπεία, με τρόπο χρήσεως τη λουτροθεραπεία και με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, καθώς και για παθήσεις του νευρικού συστήματος.
Επίσης, ιαματικός αναγνωρίζεται ο φυσικός πόρος η «Πηγή Παλαιοβράχας» του Δήμου Μακρακώμης Φθιώτιδας με τρόπο χρήσεως τη λουτροθεραπεία και με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για νοσήματα μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος, καθώς και για δερματικές παθήσεις.
Η αρμόδια Επιτροπή Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα και γνωμοδοτεί επί των αιτήσεων και φακέλων για τις ιαματικές πηγές που έχουν υποβληθεί προς αναγνώριση.
Συνολικά έχουν αναγνωριστεί 45 πηγές που ανήκουν σε δήμους. Η διαδικασία συνεχίζεται. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γγ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού, Γιώργος Τζιάλλας, έως το τέλος του έτους αναμένεται επίσης η ολοκλήρωση της υπουργικής απόφασης για τις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των ιαματικών και θαλασσοθεραπευτικών κέντρων που αφορά την αδειοδότηση.