Από 189 επιχειρήσεις εστίασης σε 23 νησιά των Κυκλάδων αποτελείται πλέον το δίκτυο Aegean Cuisine, ο «πρεσβευτής της κυκλαδικής γαστρονομίας».
Κατά τον τρίτο κύκλο επιτόπιων επιθεωρήσεων και αξιολόγησης εστιατορίων που πραγματοποιήθηκε από ομάδα γευσιγνωστών και τεχνικών εμπειρογνωμόνων σε συνεργασία με τη TUV HELLAS, 145 υφιστάμενα μέλη παραμένουν στο δίκτυο, ενώ 44 είναι τα νέα μέλη του δικτύου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Κυκλάδων:
«Η πρωτοβουλία της Κουζίνας του Αιγαίου, ή αλλιώς Aegean Cuisine, αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας, προς όφελος της ανάδειξης και προβολής των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, αλλά και της δημιουργίας και προώθησης του θεματικού τουρισμού των νησιών μας.
Πρόκειται για ένα πρότυπο δίκτυο τοπικών μελών-επιχειρήσεων που προσφέρουν στους επισκέπτες μια αυθεντική «γεύση» των Κυκλάδων και του Αιγαίου πελάγους μέσα από γαστρονομικές εμπειρίες και την αξιοποίηση του πλούτου των τοπικών προϊόντων.
Παράλληλα, στο δίκτυο Aegean Cuisine συμμετέχουν έπειτα από τρεις κύκλους αξιολόγησης 81 παραγωγοί με 387 προϊόντα, που προτείνονται ως "Aegean Cuisine Recommended" και συμβάλλουν στη σύνδεση της γαστρονομίας με την πρωτογενή παραγωγή, ενώ βρίσκεται σε διαδικασία επανασχεδιασμού και προσαρμογής στις νέες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία το πρόγραμμα για τη δημιουργία ενός μηχανισμού προβολής και προώθησης των προϊόντων των τοπικών επιχειρήσεων και παραγωγών καθώς και την είσοδό τους σε νέες αγορές».
Πληροφορίες για την πρωτοβουλία Aegean Cuisine και τις επιχειρήσεις-μέλη μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα του δικτύου http://www.aegeancuisine.gr/